14. 10. 2021 - 15:59
JELENA ĐOKOVIĆ ĆE ZABRANITI DJECI DA DUVAJU SVIJEĆICE NA...
907
Shares
JELENA ĐOKOVIĆ ĆE ZABRANITI DJECI DA DUVAJU SVIJEĆICE NA ROĐENDANSKOJ TORTI? Evo zašto!

SRBIJA

JELENA ĐOKOVIĆ ĆE ZABRANITI DJECI DA DUVAJU SVIJEĆICE NA ROĐENDANSKOJ TORTI? Evo zašto!

14. 10. 2021 - 15:59
0
Shares

Supruga najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, Jelena u posljednje vijreme pokazuje utemeljene strahove za budućnost i razvoj mladih naraštaja. Nedavno je Jelenina izjava da Stefana i Taru ne vaspitava batinama našila na veliki broj komentara, ali i osuda.

‒ Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti ‒ istakla je Jelena prilikom gostovanja na panelu „Budućnost je sad“.

Međutim, osim batina, Jelenina i Novakova djeca od sada žive sa još jednim, nesvakidašnjim, pravilom. Naime, kako piše najnoviji „Story“, Stefan i Tara za svoje rođendane više ne smiju da gase svijećice na torti.

‒ Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj ‒ navela je Jelena i vjerovatno Stefana i Taru nadalje osudila na rođendane bez gašenja svijećica, piše Kurir.

Učitaj još novosti