14. 10. 2021 - 15:55
E SAD JE DOTAKAO SAMO DNO Legendarni fudbaler mrtav pijan...
907
Shares
E SAD JE DOTAKAO SAMO DNO Legendarni fudbaler mrtav pijan teturao do auta usred bijela dana, jedva je ostao na nogama (VIDEO)

PAUL GASCOIGNE

E SAD JE DOTAKAO SAMO DNO Legendarni fudbaler mrtav pijan teturao do auta usred bijela dana, jedva je ostao na nogama (VIDEO)

14. 10. 2021 - 15:55
0
Shares

Legendarni fudbaler Paul Gascoigne snimljen je jučer oko 13 sati kako mrtav pijan izlazi iz jednog restorana u Bournemouthu. Nekad genijalni fudbaler nije mogao sam doći da automobila, već je trebao pomoć da se ne sruši.

''Nisam shvatao da je pijan dok se nije počeo kretati. Volio bih da sam mu prišao i pomogao, srce mi se slama kad vidim legendu u takvom stanju i da mu ne mogu prići i zahvaliti na onome što znači svima nama. Neko ga treba probuditi, pomoći mu'', kazao je Paul Bailes, prolaznik koji je sve to posmatrao.

Paul Gascoigne je nakon Svjetskog prvenstva u Italiji 1990. postao najveća zvijezda u Engleskoj. Otokom je zavladala ''Gazzamanija'', a Paul, tada još tinejdžer, u tom velikom glamuru nije se najbolje snašao.

Najtalentiraniji engleski igrač, opijen slavom, postao je čudan hibrid Georgea Besta i Mattija Nykänena te se u rekordno kratkom roku od najomiljenijeg sina Engleske transformirao u alkoholičara i klauna, piše Index.hr.

''Volio sam tog dečka, bio je genij, umjetnik, ali šteta je što je svoju ljepotu uništio žderanjem i lokanjem. Nažalost, Gascoigne je doručkovao sladoled i ručao pivo", s tugom u glasu pričao je veliki Dino Zoff, koji je Gazzu trenirao u Laziju.

Gascoigne se godinama bori s ovisnošću, a nedavno je priznao da će uvijek biti alkoholičar.

Učitaj još novosti