14. 10. 2021 - 10:22
Ivković: Tuzla je kvalitetna ekipa, 'samljeli' su nas na...
907
Shares
Ivković: Tuzla je kvalitetna ekipa, 'samljeli' su nas na Tušnju za 10 minuta!

TRENER FK ŽELJEZNIČAR

Ivković: Tuzla je kvalitetna ekipa, 'samljeli' su nas na Tušnju za 10 minuta!

14. 10. 2021 - 10:22
0
Shares

Nogometaši Željezničara u subotu će na Grbavici ugostiti FK Tuzla City u jednom od derbija ovog kola.

Izabranici Tomislava Ivkovića nadaju se novim bodovima, ali itekako su svjesni i kvaliteta gostiju.

Na današnjoj press konferenciji u Plavom salonu medijima su se obratili upravo Ivković te prvotimac Mustafa Mujezinović.

“Zadnja utakmica sa Borcem kao da je bila prije tri mjeseca, a sada već novi derbi. Jako dobra ekipa, super dobro su vođeni, a da ne igramo na Grbavici oni bi bili favoriti. Ipak, igramo na našem stadionu, pa ću jedan posto prednosti dati nama. Igrali smo sa njima u Tuzli, odigrali jednu od boljih utakmica, poveli, a onda su nas 'samljeli' u deset minuta", poručio je Ivković pa nastavio:

"Imaju dobre individualce, čvrsti su i agresivni, te žele igrati. Najbolja ocjena njihove igre bila je možda sa Zrinjskim u Mostaru gdje su pokazali te najbolje karakteristike. Moramo se spremiti na najbolji način kako bi parirali tako ozbiljnjoj ekipi. Želimo dati maksimum, te nastaviti s pristupom iz zadnjih nekoliko kola. Hvala i Musemiću na komplimentima, ali ne padam na to."

Mustafa Mujezinović je kazao da je atmosfera u ekipi dobra poslije remija s Borcem, te da i sada svi igrači moraju dati maksimum.

“Mi smo radna ekipa, moramo raditi od prve do zadnje sekunde, ako želimo pozitivan rezultat. Odigrali smo dobro u Banjoj Luci, ali to je prošlo vrijeme. Samopouzdanje je dobro imati, ali ne smije preći u nonšalanciju. Momci to moraju shvatiti, rekao sam im isto kao i sada vama. Moramo biti skromni, ponizni i znati na koji način možemo do pozitivnog rezultata“.

 

Učitaj još novosti