14. 10. 2021 - 10:20
‘‘Uništili su Barcelonu, dali su igrača koji podsjeća na...
907
Shares
‘‘Uništili su Barcelonu, dali su igrača koji podsjeća na Xavija za 30-godišnjeg Pjanića‘‘

JOSE ENRIQUE:

‘‘Uništili su Barcelonu, dali su igrača koji podsjeća na Xavija za 30-godišnjeg Pjanića‘‘

14. 10. 2021 - 10:20
0
Shares

Nekadašnji lijevi bek Liverpoola Jose Enrique smatra da je bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell svojim odlukama uništio katalonski klub.

Barcelona je u izrazito teškoj finansijskoj situaciji, a prethodnog ljeta ih je napustio i Leo Messi budući da mu nisu mogli ponuditi novi ugovor.

U posljednje dvije sezone su osvojili samo jedan trofej i to Copa del Rey, a trenutno su pobijedili svega tri od prvih sedam utakmica u Primeri dok su u Ligi prvaka na posljednjem mjestu u grupi sa Bayernom, Benficom i kijevskim Dynamom.

- Govoriću iskreno, mislim da je Sandro Rosell svojim odlukama uništio klub. Gledajući ekonomski, klub je uništen. Novi predsjednik Joan Laporta radi sve što može da spasi klub, ali je došao u klub koji je previše zadužen i koji daje previše novca na svoje igrače, rekao je Enrique, te se potom osvrnuo i na igrače koje su u klub dovodili Rosell i Bartomeu.

- Luis Suarez, pogledajte šta su mu uradili. Dovodite Antoine Griezmanna koji nije ni pola igrača kakav je Suarez i koji vam nije potreban. To je samo jedna od čudnih stvari. Dovedu Ousmanea Dembelea za 100 miliona, kupe Philippea Coutinha koga volim jako, ali je kod njih igrao lijevo krilo. On je desetka klasična.

Nastavio je Enrique kritikovati rad Uprave Barcelone u prethodnim godinama, te se dotakao i našeg veznjaka Miralema Pjanića. 

- Radili su pogrešno mnoge stvari godinama i sada snose posljedice. Izgubili su Messija koji je bez sumnje glavni igrač ovog tima, ali više nije tu. Sada se muče i vjerujem da ćemo na njihove najbolje partije sačekati malo. Ne znam koliko dugo, ovisi o njihovom finansijskom stanju, ali će se morati riješiti mnogo fudbalera. Ponovo ću govoriti o transferima. Miralem Pjanić - kada su njega doveli, u Juventus su poslali Arthura Mela, za koga je Lionel Messi rekao da je on najbliže Xaviju što je vidio kod jednog igrača. I on ima 23 godine, a dovodite Pjanića koji ima 30. To su čudne stvari, jednostavno se zapitate ''zašto se ovakve stvari dešavaju?'', pita se Enrique i nastavlja:

- Naravno, ne želite nikoga da krivate, ali smatram da u Barceloni već znaju ko je odgovoran za ovakvo stanje u klubu. Kada se klub muči, to je zbog toga što se nešto radilo pogrešno, to je stvarnost. Zato je Barcelona u situaciji kakva jeste jer su radili stvari pogrešno. Jednostavno je. 

Učitaj još novosti