13. 10. 2021 - 19:36
Miralem Pjanić: "Vraćam se u Barcelonu"
907
Shares
Miralem Pjanić:

Miralem Pjanić: "Vraćam se u Barcelonu"

13. 10. 2021 - 19:36
0
Shares

Bh. veznjak Miralem Pjanić (31) trenutno se nalazi na posudbi iz Barcelone u turskom prvaku Bešiktašu.

Trener katalonskog kluba otpisao je 31-godišnjeg fudbalera pred početak sezone, a on se potom odlučio na odlazak u Bešiktaš i to se ispostavio kao pravi potez.

Međutim, iako je u Turskoj velika zvijezda, vjerovatno i najveća u ovom trenutku, Pjanić je najavio da se u junu vraća u Barcelonu.

screenshot-17

U razgovoru za francuski Canal Plus Pjanić se osvrnuo na dešavanja u prethodnom periodu i odlasku na posudbu u Bešiktaš.

"Sve se dešavalo u nekoliko minuta. Imao sam sat vremena da razmislim o ponudi Bešiktaša. Bilo je ili to ili da ostanem u Barceloni. Znao sam da kod Koemana neću igrati jer me je bez ikakvog razlog otpisao", rekao je Pjanić i dodao je:

"Da sam ostao ne bih igrao. Želio sam da pokažem ljudima šta mogu dok sam na terenu. Menadžeri su me zvali i rekli su mi da poštuju moju odluku i da ne razumiju zašto nisam igrao. Međutim, vraćam se u junu u Barcelonu", rekao je Pjanić.

Bh. veznjak je kod Ronalda Koemana odigrao samo 30 utakmica, a šansu je uglavnom dobijao u finišu meča ulazeći sa klupe.

Pjanić je u dresu Bešiktaša krenuo odlično i upisao je tri asistencije u pet odigranih utakmica.

Učitaj još novosti