13. 10. 2021 - 13:29
Oglasio se Kalinić: Nisam imao nameru da bilo koga povredim!
907
Shares
Oglasio se Kalinić: Nisam imao nameru da bilo koga povredim!

Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, moramo da se pomirimo s tim da smo sada nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta

Oglasio se Kalinić: Nisam imao nameru da bilo koga povredim!

13. 10. 2021 - 13:29
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nikola Kalinić vratio se ove sezone u Crvenu zvezdu i od trenera Dejana Radonjića dobio "ključeve tima" u ruke.

Međutim, njegov povratak je u sjenci njegove izjave od prije dvije godine kada je govorio o Kosovu tom aktuelnom političkom pitanju.

Tada je istakao da "Kosovo i Metohija već nekoliko decenija nije naše i da bi sa time morali da se pomirimo".

"Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje. Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta", izjavio je tada Kalinić.

Zbog toga je od strane Zvezdinih navijača dočekan uvredama i zvižducima, najavljen je čak i bojkot, zbog čega se oglasio Kalinić.

"Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek", rekao je Kalinić za Sport klub i dodao:

"Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu".

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti