13. 10. 2021 - 09:57
NA POMOLU VELIKA TRAMPA IZMEĐU JUVEA I KRALJEVA: Allegri za...
907
Shares
NA POMOLU VELIKA TRAMPA IZMEĐU JUVEA I KRALJEVA: Allegri za veznjaka Reala nudi jednog od ključnih igrača

RABIOT ZA CEBALLOSA

NA POMOLU VELIKA TRAMPA IZMEĐU JUVEA I KRALJEVA: Allegri za veznjaka Reala nudi jednog od ključnih igrača

13. 10. 2021 - 09:57
0
Shares

Sezona za novog trenera Massimiliano Allegrija i Juventus nije počela na najbolji način, 11 bodova iz 7 kola niko nije očekivao.

Ipak 3 vezane pobjede su malo promjenile stvari, ali Allegri i pored toga nije zadovoljan zalaganjem pojedinih igrača. 

 Prema navodima italijanskih medija, Allegri tokom zime želi da dodatno ojača vezni svoj red jer nije zadovoljan izdanjem Adrien Rabiota. Francuski reprezentativac iako igra redovito za Juventus, njegovi nastupi nisu uvjerljivi. Ipak, zbog ograničenog broja igrača u veznom redu Allegri je prisiljen da ga koristi i pruža mu minute.

Navodno je u La Ligi, tačnije Real Madridu, pronašao veznjaka koji bi trebao da zamjeni 26-godišnjeg Francuza. Riječ je o Dani Ceballosu koji je tokom Olimpijskih igra igrajući za reprezentaciju Španije doživio povredu od koje se i sada oporavlja. 

25-godišnji Španac u novoj sezoni još nije odigrao niti minute, a Allegri je spreman da ga dovede već na zimu. Španac se ovo ljeto vratio sa dvogodišnje pozajmice koju je proveo u Arsenala, a gdje je pružao prosječne partije. Navodno su Bianconeri spremni u realizaciju transfera uključiti upravo Rabiota u neku vrstu razmjene.

Još nije poznato da li Carlo Ancelotti, nakon što se Ceballos oporavi, računati na njega ili je ipak i on spreman na ovaj vid razmjene. Ovaj potez Allegrija je sve iznenadio jer želi u svom timu igrača koji još nema niti jedan minut ove sezone, a spreman je da se odrekne sigurno boljeg veznjaka. Bilo kako bilo trener Stare dame zna najbolje šta radi i zašto to radi. 

Do zimskog prelaznog roka nije ostalo mnogo i ostaje nam da vidimo da li će do realizacije transfera doći i ko će na kraju krajeva bolje proći.

Učitaj još novosti