12. 10. 2021 - 07:54
Najava dana: BiH juriša ka baražu, Azija, Afrika i Europa - i...
907
Shares
Najava dana: BiH juriša ka baražu, Azija, Afrika i Europa - i danas smo cijeli u kvalifikacijama

Kvalifikacije za SP

Najava dana: BiH juriša ka baražu, Azija, Afrika i Europa - i danas smo cijeli u kvalifikacijama

12. 10. 2021 - 07:54
0
Shares

10 najzanimljivijih susreta danas: 

12:15 JAPAN - AUSTRALIJA

Derbi grupe B azijskih kvalifikacija za Katar. Japan je kvalifikacije otvorio porazima od Omana i Saudijske Arabije, a jedinu pobjedu ostvario je na gostovanju kod Kine. Australija je pak vodeća i ima maksimalnih devet bodova iz prve tri utakmice. Ovo će biti težak dvoboj za Japance jer imaju imperativ pobjede, a Australci se nalaze u sjajnoj formi, imaju 11 pobjeda u nizu. No, trijumf nad Japanom čekaju od 2009.

16:00 KAZAKHSTAN - FINSKA

Finska ima dva boda više i utakmicu manje od Kazahstana. Dobra vijest za obje reprezentacije jest činjenica da im druga Ukrajina bježi tri odnosno pet bodova. S pobjedom u ovoj utakmici obje reprezentacije mogu se vratiti u borbu za baraž za Svjetsko prvenstvo 2022. U prvom dvoboju u Finskoj, odigranom u rujnu ove godine, Finska je slavila s 1:0. To je Skandinavcima ujedno jedina pobjeda u aktualnim kvalifikacijama. Današnji domaćini još čekaju na prvi trijumf.

20:45 ALBANIJA - POLJSKA

Albanija u ovim kvalifikacijama igra iznad svih očekivanja. Tri kola prije kraja drže drugo mjesto s bodom više od Poljske i pobjedom u ovoj utakmici mogli bi se približiti baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo. Ipak, Poljska je favorit, odradila je obje utakmice s Engleskom, a u dvoboju u Poljskoj nadvisila je današnjeg suparnika s čak 4:1. Također, Poljaci su zabili 24 gola, čak 13 više od Albanije i najefikasnija su reprezentacija skupine.

18:30 U21/AZERBEJDŽAN - U21/HRVATSKA

Hrvatska je i dalje stopostotna ima, ima devet bodova iz tri utakmice, a Azerbajdžan je nakon dva uvodna poraza u zadnjem kolu remizirao s Finskom. A jedan od ta dva uvodna poraza bio je protiv Hrvatske, na otvaranju kvalifikacija, Bišćanovi izabranici rutinski su slavili 2:0 i za očekivati je da će i danas dokazati svoju kvalitetu i upisati četvrtu pobjedu u kvalifikacijama.

20:45 DANSKA - AUSTRIJA

Reprezentacija Danske je nakon sjajnih igrača na Euru, na kojem je stigla do polufinala, a onda izgubila od Engleske na produžetke, nastavila impresionirati i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Četiri utakmice, četiri pobjede, uz gol-razliku 12:0, učinak su reprezentacije Danske nakon Europskog prvenstva. Austrija se dosta muči. Svladali su Moldaviju i Farske Otoke, ali su izgubili od Škotske i Izraela. Pobjeda im je prijeko potrebna, a do nje će jako teško jer igraju protiv jedine stopostotne reprezentacije u aktualnim kvalifikacijama.

20:45 ENGLESKA - MAĐARSKA

Englezi idu po novu pobjedu koja će ih gurnuti na prag plasmana u Katar. Na suprotnoj strani stoje Mađari kojima je ovo posljednji vlak da se uključe u utrku s Albanijom i Poljskom za drugo mjesto. Dakako, najteže je hvatati pobjedu protiv reprezentacije poput Engleske i to na Wembleyju. Pogotovo nakon 0:4 poraza u Budimpešti prije nešto više od mjesec dana.

20:45 ŠVEDSKA - GRČKA

Švedska ima tri boda više od Grčke, a pobjedom može skočiti i na čelo ljestvice ispred Španjolske koja trenutno ima bod, ali i utakmicu više. Grci pak traže pobjedu kojom bi se izjednačili sa Švedskom i približili Španjolskoj na bod zaostatka, a zadovoljili bi se i remijem jer bi ih isti ostavio u utrci za baraž. Grčka još uvijek nije upisala poraz u kvalifikacijama, a da nisu upisali remije s Gruzijom i Kosovom, bili bi u izvrsnoj situaciji.

20:45 SRBIJA - AZERBEJDŽAN

Srbija je vodeća reprezentacija skupine A, imaju bod, ali i utakmicu više od Portugala. S remijem osiguravaju dodatne kvalifikacije, no Orlovi žele do tri boda koja bi im omogućila nastavak borbe s Portugalom za direktni plasman u Katar. Azerbejdžan je posljednja momčad skupine s tek jednim osvojenim bodom i nema nikakvog imperativa u ovom dvoboju.

20:45 UKRAJINA - BOSNA I HERCEGOVINA

Ključni dvoboj za drugo mjesto skupine. Francuska će biti prva, iako Tricolori imaju 'samo' četiri boda više od Ukrajine i šest više od BiH uz utakmicu više, nitko ne sumnja da će svjetski prvaci direktno u Katar. Stoga, tko pobijedi u ovoj utakmici naći će se u odličnoj situaciji pred posljednju fazu kvalifikacija. Zbog činjenice da BiH ima utakmicu manje, ali i zbog igranja na gostujućem teritoriju, Zmajevima bi u ovom dvoboju i bod bio odličan.

21:00 GVINEJA - MAROKO

Maroko kojeg vodi Vahid Halilhodžić otvorio je aktualnu rundu kvalifikacija s tri pobjede, a danas želi stići i do četvrte, na gostovanju kod Gvineje u Agadiru. Gvineja za sada nema poraz, ali ni pobjedu. Tri remija ostvarila je protiv Gvineje Bisau i Sudana, a sada im slijedi najjača reprezentacija grupe, ujedno i posljednji vlak da se uključe u borbu za Katar.

Učitaj još novosti