11. 10. 2021 - 08:02
BENZEMIN PRVI TROFEJ U DRESU REPREZENTACIJE: "Mi nikada ne...
907
Shares
BENZEMIN PRVI TROFEJ U DRESU REPREZENTACIJE:

Liga nacija

BENZEMIN PRVI TROFEJ U DRESU REPREZENTACIJE: "Mi nikada ne odustajemo"

11. 10. 2021 - 08:02
0
Shares

Bila je ovo noć iz snova, mi nikada ne odustajemo, kazao je napadač francuske nogometne reprezentacije Karim Benzema nakon što su "Tricolori"  osvojili Ligu nacija pobjedom protiv Španjolske sa 2-1.

Nakon što je u polufinalu okrenula 0-2 protiv Belgije pobijedivši s 3-2, Francuska je i u finalu stigli do pobjede preokretom. Ovoga puta nadoknadili su pogodak zaostatka. Španjolska je povela u 64. minuti golom Mikela Oyarzabal, dvije minute kasnije izjednačio je Karim Benzema, a pobjedu Francuzima donio je Kylian Mbappe u 80. minuti.

- Bila je ovo noć iz snova s ​​osobnog i timskog stajališta. Zaista sam želio osvojiti trofej s Francuskom - kazao je za M6 Benzema kojem je ovo prvi veliki trofej u dresu "Tricolora. Bio je i član francuske U-17 reprezentacije koja je osvojila europski naslov prije 17 godina, ali ne i član "Les Bluesa" koji su 2018. u Moskvi osvojili i svjetsku krunu.

- Nije bilo lako, još jednom smo pokazali snagu karaktera ove momčadi. Nikada ne odustajemo. To je znak velikih momčadi da nikada ne paničare i budu strpljivi. Uspjeli smo postići dva gola - dodao je napadač Real Madrida.

- Počeli smo loše i u prvom poluvremenu dominirala je Španjolska. Međutim, uspjeli smo reagirati nakon primljenog gola. Moramo odigrati bolje, ali na kraju dana ipak smo slavili. Uvijek je lijepo osvajati trofeje i uvijek si ih gladan - dodao je Paul Pogba.

Francuski strateg Didier Deschamps naglasio je kako je ponosan na svoju ekipu.

Nations League - Final - Spain v France

- Jako sam ponosan i jako sam sretan zbog igrača. Gubili smo u obje utakmice. Danas smo brzo izjednačili nakon što smo primili gol. Osim talenta koji imamo, ova momčad ima i karakter i mentalitet - kazao je francuski izbornik za UEFA-u dodavši:

- U igri je bio trofej. Igrači su natjecatelji, kao i ja. Učinili smo sve što smo mogli da dođemo ovdje, a kada si u finalu, uvijek je bolje pobijediti - poručio je.

Njegov kolega na suprotnoj strani Luis Enrique, bio je, očekivano, razočaran nakon poraza.

- Bez obzira na to protiv koga igramo ili u kojoj situaciji, uvijek pokušavamo igrati na svoj način - hrabro i napadački. Večeras se ne radi samo o porazu, već i o tuzi jer smo igrali jako dobro. Ne samo da smo pobijedili europske prvake, već smo se sjajno nosili i sa svjetskim prvacima. Šteta što nismo duže obranili naše vodstvo -  kazao je španjolski izbornik.

Jedan od najboljih španjolskih igrača u finalu bio je strijelac Mikel Oyarzabal.

- Stvarno mislim da smo pružili sjajnu predstavu. No presudila su dva fantastična poteza. Imali smo svoje prilike, no Lloris je u završnici imao dvije fantastične obrane. Cijeli susret smo naporno radili i trebali bismo biti ponosni na ono što smo pokazali -  kazao je napadač Real Sociedada.

Nations League - Final - Spain v France

Učitaj još novosti