10. 10. 2021 - 23:19
Nakon uspavanake ludnica: Benzemina magija i kontroverzna...
907
Shares
Nakon uspavanake ludnica: Benzemina magija i kontroverzna odluka VAR-a slomili srce Špancima

Nakon uspavanake ludnica: Benzemina magija i kontroverzna odluka VAR-a slomili srce Špancima

10. 10. 2021 - 23:19
0
Shares

Francuska je osvajač drugog izdanja Lige nacija nakon što je u finalu poslije preokreta pobijedila Španiju sa 2:1. 

Na San Siru prvih sat vremena igre je bio totalna uspavanka. Nije bilo uzbuđenja vrijednih spomena, prvenstveno jer niti jedna ekipa nije imala dovoljno hrabrosti da preuzme rizik i otvori se.

screenshot-15

Prečka koju je pogodio Theo Hernandez u 64. minuti bio je okidač za spektakl jer je posljednjih pola sata zaista bilo fenomenalno.

Nakon što fudbaler Milana nije zabio kazna je stigla u sljedećem napadu. Za vodstvo Španije lijep gol je zabio Oyarzabal. Pogledajte ga ovdje.

Međutim, ukoliko je gol ofanzivca Real Sociedada bio lijep, onda je onaj Karima Benzeme bio zaista fantastičan. Iskusni napadač je pogodio u same rašlje sa ivice kaznenog prostora. Pogledajte ovdje.

Poslije izjednačenja Francuzi su preuzeli kontrolu nad utakmicom, a preokreet su reažirali u 82. minuti. Kylian Mbappe je pobjegao odbrani i loptu poslao u mrežu.

Dojam je da je napadač PSG-a bio u ofsajd poziciji, ali je VAR pokazao da je sve bilo regularno. Nema sumnje da će se pričati o ovoj situaciji. Pogledajte ovdje.

Ipak, Španci nisu odustajali. U 88. minuti ponovo je Oyarzabal mogao zabiti, šutirao je sa 15-a metara, ali je to Lloris sjajno odbranio. Kapiten Trikolora je bio junak i u nadoknadi kada je odbranio šut Pina. Ostalo je 2:1.

Francuska se osvajanjem Lige nacija na najbolji mogući način iskupila za fijasko na Evropskom prvenstvu. Inače, Francuzi su kao šampioni dobili 4.5 miliona eura od UEFA-e, a Špancima je pripao milion manje.

Ranije je u susretu za treće mjesto Italija sa također 2:1 pobijedila Belgiju. 

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti