09. 10. 2021 - 21:27
Petev o "Dijamantu": Džeko danas nije imao sreću, ali on je...
907
Shares
Petev o

KVALIFIKACIJE ZA SP

Petev o "Dijamantu": Džeko danas nije imao sreću, ali on je među deset najboljih napadača svijeta

09. 10. 2021 - 21:27
0
Shares

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev (Ivaylo) je govorio za novinare nakon utakmice u Kazahstanu, gdje je bh. tim slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Istaklo se pitanje o kapitenu našeg državnog tima Edinu Džeki koji je danas imao nekoliko pokušaja, ali nije uspio postići gol. Imao je Džeko i u prvom susretu sa Kazahastanom nekoliko izglednih prilika, ali se čini kao da je mreža Kazahstanaca začarana za njega.

- Danas Edin Džeko, naravno, nije imao sreće. Ali on je među deset najboljih napadača svijeta. Danas nije uspio postići gol, nadamo se da će se to dogoditi u Ukrajini. No, danas je na terenu bilo 11 naših igrača, a na klupi sedmorica i svaki od njih dao je sve od sebe. Najvažnije je da smo pobijedili, da smo osvojili tri boda. Dečki su igrali 60-70 minuta punim plućima. Pokušali smo iskoristiti svaku priliku da dođemo do gola - poručio je Petev.

Inače, naša selekcija trenutno zauzima 3. poziciju u grupi D nakon što je Ukrajina upisala gostujuću pobjedu nad Finskom (2:1). "Zmajevi" već u utorak gostuju Ukrajini.

Učitaj još novosti