06. 10. 2021 - 15:05
Šorcevi Tysona Furyja sve manji kako je postajao veći u...
907
Shares
Šorcevi Tysona Furyja sve manji kako je postajao veći u svijetu boksa: Ima dobar razlog za to, njegov odgovor mnoge iznenadio

Šorcevi Tysona Furyja sve manji kako je postajao veći u svijetu boksa: Ima dobar razlog za to, njegov odgovor mnoge iznenadio

06. 10. 2021 - 15:05
0
Shares

Šorcevi Tysona Furyja postajali su kroz vrijeme sve manji kako je Kralj cigana postajao veći u svijetu boksa.

Britanac je karijeru započeo noseći ogromne šorceve koji su dosezali i ispod koljena. Međutim, Britanac je sve više otkrivao noge kako se približavao tituli svjetskog prvaka. Fury je otišao toliko daleko da se na jednom treningu pojavio i u donjem vešu.

Tridesetogodišnjak je debitovao u decembru 2008. godine u Nottinghamu protiv mađarskog borca Bele Gyongyosa kao predborba za meč Carla Frocha i Jean Pascala. Pobijedio je u prvoj rundi nokautom, a njegov šorc u tom meču bio je potpuno različit od onih u kakvim ga sada viđamo. Bio je to potpuno bijeli šorc koji je dosezao čak ispod koljena, što se moglo vidjeti dok je pozirao pred kamerama nakon svoje pobjede.

Dvije i po godine kasnije, Fury se borio s Marcelom Luizom Nascimentom na Wembleyu. Nokautirao je rivala u petoj rundi i nosio je vrlo sličan šorc u kombinacijama bijele i zlatne boje. On je dosezao do koljena.

screenshot-13
Nakon ove borbe, Furyjevi dizajni šorceva su počeli biti malo složeniji. Zaustavio je Irca Martina Rogana u petoj rundi u Belfastu 2012. godine u šorcu u kombinaciji zelene i zlatne boje.

Stevea Cunninghama je u New Yorku 2013. godine nokautirao u sedmoj rundi u zeleno-bijelom šorcu koji je bio dosta kraći nego prvobitni.

U svojoj posljednjoj borbi, odnosno revanšu protiv Deontaya Wildera nosio je šorc u kombinaciji crne i tamnozelene boje i to je bio najkraći do sada budući da se završavao na polovini bedra.

Fury je posljednjih godina također privlačio pažnju ljubitelja boksa trenirajući u donjem vešu.

No, koliko god smiješno izgledao teškaš od dva metra visine u svom često uskom donjem vešu, postoji razlog zašto to čini.

screenshot-12

Kralj cigana ponosno je počeo nositi kratke šorceve kako bi predstavljao kompaniju Oddball, koja podržavaju borbu protiv raka testisa.

Fury je to prvi put uradio prije borbe 2018. godine s Wilderom koja je okončana remijem.

Otkrio je u to vrijeme da je njegovom bliskom prijatelju dijagnostikovan rak testisa i davao je sve od sebe da pokaže podršku.

"Ove kratke šorceve često nosim u javnosti jer predstavljaju kompaniju koja se zove Oddballs. Svaki novčić potrošen na ovaj šorc odlazi na istraživanje u borbu protiv raka testisa. Moj prijatelj je nedavno prošao kroz to i želim širiti svijest o njemu i ovom cilju", rekao je tada Fury.

Izvor:Klix

Učitaj još novosti