06. 10. 2021 - 10:25
Zapanjujuće fotografije: Izgled vrata Mikea Tysona kada je...
907
Shares
Zapanjujuće fotografije: Izgled vrata Mikea Tysona kada je imao 18 godina je nerealan

Zapanjujuće fotografije: Izgled vrata Mikea Tysona kada je imao 18 godina je nerealan

06. 10. 2021 - 10:25
0
Shares

Mike Tyson jedan je od najvećih i najnemilosrdnijih boksača koje smo ikada vidjeli u ringu.

Čelični Mike imao je slavnu, ali kontroverznu karijeru tijekom koje je pobijedio u 50 od 58 borbi, a 44 od tih pobjeda ostvario je nokautom.

Tyson je bio zastrašujuća figura u ringu od najranije dobi i moglo bi se smatrati da je mnogo njegovih zastrašivanja protivnika proizlazilo iz same veličine njegova vrata!

screenshot-27

Sa 18 godina imao je vrat širine od čak 50 centimetara, što je prilično zapanjujuće što potvrđuju i fotografije.

Tyson je bio poznat po vratu pa je u skladu s tim trenirao kako bi ojačao taj dio tijela.

Radio je prednji vratni most kao vježbu treninga, koja se sastoji od ljuljanja vrata naprijed-nazad radi jačanja mišića.

Iako ovo izgleda opasno i bolno, ako se pravilno vježba, ne može samo ojačati vaš vrat, ali također može smanjiti šanse za potres mozga. Nešto što je očito vrlo važno kada je u pitanju boks u teškoj kategoriji.

Tysonova kalistenička rutina vježbanja vidjela ga je kako radi mostove na vratu čak 30 minuta.

Trenutni teškaš Anthony Joshua također je to učinio uoči svoje borbe protiv Alexandera Povetkina, ali to nije bilo ni izbliza tako intenzivno kao Tyson.

'Most na vratu' prilično je dosadan zadatak i uvijek postoji rizik od povrede tokom pokušaja. Međutim, Tyson ga je usavršio i ova je vježba odigrala važnu ulogu u tome što je bio toliko dominantan na svom vrhuncu.

Iron Mike povukao se iz boksa 2005. godine, ali je još uvijek bio dio promotivnih borbi, tako je u novembru 2020. godine boksovao Royjem Jonesom Jr. Tyson i dalje redovno trenira, a fanovi se nadaju da će ga uskoro vidjeti u ringu za još jednu egzibcionu borbu.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti