28. 09. 2021 - 23:38
Messi je večeras postigao prvi gol u dresu PSG-a, ali ono što...
907
Shares
Messi je večeras postigao prvi gol u dresu PSG-a, ali ono što je uradio u 90. minuti utakmice sa Cityjem je ŠOKIRALO sve

LIGA PRVAKA

Messi je večeras postigao prvi gol u dresu PSG-a, ali ono što je uradio u 90. minuti utakmice sa Cityjem je ŠOKIRALO sve

28. 09. 2021 - 23:38
0
Shares

Odigrani su dueli 2. kola grupne faze Lige prvaka u grupama A, B, C i D, a najviše pažnje je privlačio duel PSG-a i Cityja na Parku prinčeva.

PSG je slavio sa 2:0 na ovom meču, a obilježio ga je prvijenac Lionela Messija, koji je postigao divan gol u finišu meča, no krenimo od početka.

Poveo je PSG već u 8. minuti. Nakon dobre akcije i ubacivanja u kazneni prostor lopta se odbija do Gueyea, a veznjak PSG-a je zakucava u same rašlje gola na kojem je nemoćan bio Ederson.

U 26. minuti nevjerovatna situacija pred golom domaćih. Donnarumma je bio savladan nakon šuta Sterlinga glavom, ali lopta pogađa prečku. Onda se odbila do Silve, ali i Portugalac sa tri metra trese samo prečku…

Sedam minuta prije odlaska na odmor velika prilika za Parižane. Istrčali su sjajnu kontru, ali na kraju odličan šut Herrere zaustavlja Ederson.

Messi je bio prilično tih na ovoj utakmici, gotovo i nevidljiv, ali bljesnuo je u 74. minuti. Odigrao je fantastičnu akciju s Mbappeom, Francuz mu ostavlja loptu na ivici kaznenog prostora, a Messi lijevom nogom postiže divan pogodak za 2:0. To je bio i konačan rezultat duela PSG-a i Cityja.

Ipak, Messi je postupkom iz 90. minute utakmice je šokirao javnost. Naime, Argentinac je tada prilikom izvođenja slobodnog udarca Manchester Cityja formirao sa svojim saigračima živi zid, ali on je bio onaj girač koji je ležao iza živog zida, kako bi spriječio da lopta prođe ispod.

Pogledajte.

5635246

.

fazqaqoucaoeajn

Učitaj još novosti