23. 09. 2021 - 14:39
Vico Zeljković: Prijete mi ubistvom, dobio sam na desetine...
907
Shares
Vico Zeljković: Prijete mi ubistvom, dobio sam na desetine prijetećih poruka, a Hasiću smeta što je Srbin predsjednik N/FSBiH

PREDSJEDNIK NS BIH

Vico Zeljković: Prijete mi ubistvom, dobio sam na desetine prijetećih poruka, a Hasiću smeta što je Srbin predsjednik N/FSBiH

23. 09. 2021 - 14:39
0
Shares

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković bio je među prisutnima prilikom otvaranja postavke posvećene FK Borac u Muzeju sporta u Banjoj Luci. Govorio je za medije povodom minulih dešavanja na utakmici Velež - Borac.

- Ono što se desilo u Mostaru sigurno da nije dobro za fudbal, ali ni za društvo. To su ružne scene koje treba spriječiti da se ne ponavljaju. Sigurno da je ovo opomena svim klubovima da porade na organizaciji utakmica sa strane bezbjednosti - rekao je Zeljković, prenosi "Mondo".

Podsjećamo, u 81. minuti susret je prekinut nakon utrčavanja navijača Veleža koji su bili izrevoltirani suđenjem glavnog djelioca pravde Sabrije Topalovića. Savez je kaznio Velež oduzimanjem tri boda, te 10.000 novčane kazne. Također, stadion "Rođeni" suspendovan je na šest tuakmica, dok je predsjednik Šemsudin Hasić dobio dvije godine zabrane obavljanja ikakvih funkcija u bh. fudbalu.

Zbog toga je ranije danas legendarni fudbaler Veleža Sead Kajtaz podnio ostavku na funkciju savjetnika u Nogometnom savezu BiH. 

- Ono što je Savez trebalo da uradi, uradio je. Velež je kažnjen oduzimanjem tri boda, stadion je suspendovan, a predsjednik Hasić je dobio suspenziju od dvije godine, što je očekivano. On je unazad mjesecima svojim izjavama i spinovanjem medija i javnosti napravio negativnu atmosferu i sve je eskaliralo u Mostaru.

Nisam ga komentarisao, svako ima pravo da radi šta treba, ali očigledno mu smeta što je Srbin predsjednik Nogometnog saveza BiH. On je okupio određenu grupaciju ljudi oko sebe i od prvog dana mog mandata određene stvari pokušavaju da satanizuju i prikažu negativno i pozivaju na moj linč - istakao je prvi čovjek bh. saveza te dodao:

- Od jučer sam dobio na desetine prijetećih poruka i naravno da ću to sve da prijavim MUP-u. Prijete mi ubistvom i raznim glupostima, a mogu samo da kažem da se ne bojim i da me to neće pokolebati i da ću u budućnosti raditi kako treba - poručio je Zeljković, koji kaže kako komentarisanje sudijskih odluka nije njegov posao:

- Nije moje da komentarišem sudijske odluke. Postoji komisija u Savezu koja delegira sudije, svakodnevno je u komunikaciji sa organima UEFA, organizuje seminare i edukacije. Da li je to na nekom visokom nivou’? Vjerovatno da nije i da nedostaju određene stvari, ali činjenica je da suđenje nije lošije nego što je bilo u prošlosti, nego se sada pokušavaju okrenuti teze jer nekim centrima moći nešto ne odgovara. Ali, to je njihov problem - zaključio je Zeljković, piše "Mondo".

Učitaj još novosti