23. 09. 2021 - 14:30
KO JE MOHANĐI KOG SU PORODICE ĐOKOVIĆ I DIVAC VODILE NA...
907
Shares
KO JE MOHANĐI KOG SU PORODICE ĐOKOVIĆ I DIVAC VODILE NA KOSOVO: Izgubio kćerku, razveo se, bankrotirao, pa doživio prosvjetljenje

KO JE MOHANĐI KOG SU PORODICE ĐOKOVIĆ I DIVAC VODILE NA KOSOVO: Izgubio kćerku, razveo se, bankrotirao, pa doživio prosvjetljenje

23. 09. 2021 - 14:30
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Javnost u Srbiji zaintrigirao je indijski guru Mohanđi koji je proteklih dana na Kosovu boravio u društvu Jelene Đoković i Ane Divac. Sa njima je obilazio srpske svetinje, između ostalih i Visoke Dečane. Istakao je i želju da hoće da pomogne srpskoj djeci u Velikoj Hoči.

Ali malo je poznato otkud on na ovm prostorima, šta ga povezuje sa porodicama Đoković i Divac i ko je zapravo on.

2726621-22-ff

FOTO: PRITNSCREEN

Mohanđija je sa Himalaja u Srbiju dovela ljubav, jer je njegova žena, Devi (Biljana) Mohanđi, porijeklom iz Srbije. Prije 11 godina su se vjenčali i od tada Indijac često boravi kod naših susjeda. Ima i svoj zvaničan sajt na srpskom gdje promoviše svoje učenje duhovnosti i mudrosti kroz jogu i meditacije. Aktivan je i na društvenim mrežama, a postoji i Mohanđi aplikacija preko koje ljudi primaju njegove poruke i uputstva čak i kada je on na drugom kraju svijeta.

Njegove meditacije i joga mogu se besplatno pratiti na njegovom jutjub kanalu, dok se za određene vještine koje su dostupne na njegovom sajtu mora izdvojiti i veća svota novca. Međutim, Indijac uvijek ističe da novac koji dobije od svojih klijenata uglavnom daje u humanitarne svrhe preko svoje fondacije. Ali, u Srbiji ima i onih koji ne priznaju njegovo učenje, pa govore da je on ovdje došao kako bi samo prodavao jogu i meditaciju uz savjete kako da ti život bude bolji.

Nesreća ih spojila

Vlade i Ana Divac su veliki prijatelji sa Mohanđijem, koji je uz njih bio kada su prolazili kroz porodičnu tragediju. Naime, majka Ane Divac je preminula u 88. godini krajem prošle godine, tada joj je Mohanđi pomogao da prebrodi taj period na čemu mu je ona uputila poruku zahvalnosti.

2726799-9999-ff

FOTO: PRITNSCREEN/INSTAGRAM

Teška životna priča

Mohanđi je izgubio kćerku Amu u strašnoj saobraćajnoj nesreći. Brak mu je pukao, zatim je izgubio sav novac, ostao je bez imovine, na kraju i bez posla pa se razbolio i ostao napušten od porodice i prijatelja. Njegov povratak sa dna krenuo je u drugom pravcu, putem učenja, mudrosti i duhovnosti koje danas i sam propagira, piše Kurir.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti