23. 09. 2021 - 11:50
Petev otkrio zašto je zovnuo Vrančića pa razbjesnio sve...
907
Shares
Petev otkrio zašto je zovnuo Vrančića pa razbjesnio sve objašnjenjem zašto nema sjajnog Vladana Kovačevića

KVALIFIKACIJE ZA SP

Petev otkrio zašto je zovnuo Vrančića pa razbjesnio sve objašnjenjem zašto nema sjajnog Vladana Kovačevića

Sport.ba
23. 09. 2021 - 11:50
0
Shares

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev (Ivaylo) saopćio je spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice kvalifikacija za odlazak na Mundijal 2022. godine.

Našu selekciju očekuju dva zahtjevna gostovanja Kazahstanu (9. oktobra) i Ukrajini (12. oktobra), a Petev, kao što smo ranije i najavili, neće moći računati na povrijeđenog Radeta Krunića.

Golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos)

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Jusuf Gazibegović (Šturm Graz), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić (Malme), Denis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Aleksandar Jovičić (Gorica)

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Miralem Pjanić (Bešiktaš), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Miroslav Stevanović (Servet), Adi Nalić (Malme), Almedin Ziljkić, Mario Vrančić.

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Frajburg), Smail Prevljak (Ojpen).

Jedina veća novina je povratak igrača Stokea, Marija Vrančića, u državni tim. Međutim, ni on ne bi bio tu da je Rade Krunić zdrav.

“Vrančić može pomoći ekipi u ovom trenutku. Neću o njegovim kvalitetama pričati, smatram da on može pomoći i siguran sam da će dati sve od sebe da pomogne“, poručio je Petev, naglasivši da je Vrančić tu umjesto Krunića.

Istakao je da bh. tim mora što prije popraviti igru u prekidima, te da u Kazahstan idemo na umjetnu travu.

“To je njihova prednost. Većina igrača igra na umjetnoj, naši ne, jedino Stevanović u Švicarskoj. Moramo se pripremiti ozbiljno za to, imat ćemo dva treninga, znamo naš cilj“.

Sve je zanimalo zašto na spisku opet nema sjajnog Vladana Kovačevića, koji briljira u Poljskoj.

“Prošli put sam rekao, a i sada ću. Harmonija među ova tri golmana je sjajna, svi brane i to je moja odluka. Možda u narednim nekim utakmicama bude pozvan i Kovačević i neko drugi. Za sada ne želim ništa mijenjati i spisak je takav kakav imate u svojim rukama“.

Također, naglasio je da očekuje da Muhamed Bešić uskoro uđe u formu i vrati se u državni tim. Osvrnuo se i na Ukrajince, s kojima se sastajemo 12. oktobra.

"Ukrajina je napredovala mnogo, mislim da su prije tri ili četiri godine bili U-21 prvaci. Ozbiljna su ekipa, nisam puno skoncentrisan na njih, prvo je Kazahstan. Znam i šta može Ukrajina, ozbiljna su ekipa, igrali su na EP, puni su samopouzdanja".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti