23. 09. 2021 - 11:37
NI GODINE MU NE MOGU NIŠTA Mersudin Ahmetović postao rekorder...
907
Shares
NI GODINE MU NE MOGU NIŠTA Mersudin Ahmetović postao rekorder sarajevskog derbija

SJAJNI NAPADAČ FK SARAJEVO

NI GODINE MU NE MOGU NIŠTA Mersudin Ahmetović postao rekorder sarajevskog derbija

23. 09. 2021 - 11:37
0
Shares

Mersudinu Ahmetoviću ni godine ni povrede ne mogu ništa. Iskusni napadač je sinoć u 144. ukupnom vječitom derbiju postigao gol za vodstvo protiv Željezničara (2:0), te tako postao rekorder kada je riječ o golovima za Sarajevu u duelima sa gradskim rivalom.

Ovaj 36-godišnji napadač se nedavno vratio nakon teške povrede, a sinoć je od prve minute zaigrao u velikom derbiju, te pokazao Goranu Sabliću da nije pogriješio što mu je dao prednost u odnosu na Dražena Bagarića.

Kada se računaju samo prvenstveni derbiji u nezavisnoj Bosni i Hercegovini, Ahmetović je postigao pet golova. Iza njega je sa pogotkom manje ostao Alen Škoro, a po tri imaju Almir Turković i Amar Rahmanović.

Pored toga, on je po broju prvenstvenih utakmica na drugom mjestu.

Osim toga, Ahmetović je sada u ukupnom zbiru svih prvenstvenih utakmica na visokom drugom mjestu. Iza sebe je ostavio Safeta Sušića, Ranka Petkovića i upravo Alena Škoru, koji su postizali po četiri gola u prvoligaškim derbijima, a ispred njega je ostao još samo veliki Asim Ferhatović Hase koji je šest puta tresao mrežu Željezničara, podatak je to Facebook stranice "Bordo vremeplov".

 

Učitaj još novosti