22. 09. 2021 - 09:14
Canelo Alvarez i Caleb Plant se potukli na konferenciji za medije
907
Shares
Canelo Alvarez i Caleb Plant se potukli na konferenciji za medije

Canelo Alvarez i Caleb Plant se potukli na konferenciji za medije

22. 09. 2021 - 09:14
0
Shares

Na konferenciji za medije održanoj uoči meča između Meksikanca Saula Canela Alvareza i Amerikanca Caleba Planta došlo je do fizičkog sukoba ovih boksera.

Meč je zakazan za 6. novembar, ali su Alvarez i Plant već razmijenili udarce. Dogodilo se to na konferenciji za medije i sučeljavanju održanom u hotelu Beverly Hildon u Los Angelesu.

screenshot-26screenshot-26
Canelo je reagovao nakon što ga je Plant uvrijedio spominjući njegovu majku, Meksikanac ga je odgurnuo, a kada mu je Amerikanac prišao i pokušao ga udariti, Canelo je pokazao reflekse, izmakao se i udario Planta.

Ipak, američki bokser tvrdi da nije "promašio" te je objavio fotografiju uz opis "promašio sam, malo sutra".


Veći incident su spriječili njihovi timovi i osiguranje, a Plant je zadobio posjekotinu ispod desnog oka. Kasnije je rekao da je nastala nakon što je dobio udarac dok je nosio naočale.

"Možeš mi reći šta hoćeš, ali ne o mojoj majci", poručio je kasnije Alvarez te objavio snimak incidenta.

Plant je vlasnih IBF titule u super srednjoj kategoriji dok Canelo ima WBA, WBO i WBC pojaseve.

Meksikanac je suspendovan 2018. godine zbog upotrebe zabranjene supstance, a on je tada tvrdio da se nalazila u mesu koje je pojeo.

Meč će biti održan u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu 6. novembra, Canelo u 59 mečeva ima samo jedan poraz i to 2013. godine od Floyda Myweathera odlukom sudija. Plant iza sebe ima 21 meč, 12 pobjeda uz jedan nokaut.

Izvor:Klix

Učitaj još novosti