21. 09. 2021 - 22:51
Liverpool siguran protiv Norwicha, City nakon preokreta bolji...
907
Shares
Liverpool siguran protiv Norwicha, City nakon preokreta bolji od Wycombea

LIGA KUP

Liverpool siguran protiv Norwicha, City nakon preokreta bolji od Wycombea

21. 09. 2021 - 22:51
0
Shares

Večeras je odigrano deset susreta u 1/16 finala engleskog Liga kupa, a ova runda takmičenja donijela je nekoliko zanimljivih okršaja.

Liverpool je u gostima u jedinom premijerligaškom dvoboju večeras bio siguran protiv Norwich Cityja sa 3-0.

Redsi su stigli do prednosti već na otvaranju susreta, a nakon kornera u četvrtoj minuti najbolje se snašao Japanac Minamino koji je postigao pogodak za Liverpool.

Imao je domaćin veliku priliku da sa jedanaest metara poravna rezultat u 42. minuti, ali je udarac Tzolisa sjajno zaustavio mladi golman Liverpoola Caoimhin Kelleher.

Izabranici Jurgena Kloppa kaznili su ovaj promašaj u drugom poluvremenu preko Divocka Origija koji je pogodio u 50., te Takumija Minamina koji je svojim drugim golom u 80. minuti postavio konačan rezultat.

Izabranici Pepa Guardiole nisu najbolje započeli susret jer su gosti poveli u 22. minuti preko Hanlana, ali je Kevin De Bruyne rezultat u egal vratio samo 7 minuta kasnije.

U finišu prvog poluvremena Mahrez je u 43. minuti preokrenuo rezultat na 2-1, da bi u prvoj minuti nadoknade u listu strijelaca upisao se i Phil Foden.

Ferran Torres pogađa za 4-1 u 71. minuti susreta, drugi pogodak na utakmici Riyad Mahrez postiže u 82. minuti, a konačan rezultat postavio je mlado Conor Palmer u 89. minuti.

Brentford je bio siguran protiv Oldhama sa 7-0, Burnley je bio bolji od Rochdalea sa 4-1, dok je Sunderland bio bolji od Wigana u gostima sa 0-2.

Engleski EFL kup – 1/16 finala:

Brentford 7-0 Oldham (Forss x3, Wissa x2, Diarra a.g)

Burnley 4-1 Rochdale (Rodriguez x4 / Beesley)

Manchester City 6-1 Wycombe (De Bruyne, Mahrez x2, Foden, Torres, Palmer / Hanlan)

Norwich 0-3 Liverpool (Minamino x2, Origi)

Preston 3-1 Cheltenham (Hughes, Rafferty, Maguire / Vassel)

Watford 1-3 Stoke City (Fletcher / Powell, Clucas, Tymon)

Wigan 0-2 Sunderland (Broadhead, O'Nien)

Učitaj još novosti