20. 09. 2021 - 23:27
OVO JE NAJVEĆA GREŠKA HRVATA U ISTORIJI SPORTA Marko iz Rijeke...
907
Shares
OVO JE NAJVEĆA GREŠKA HRVATA U ISTORIJI SPORTA Marko iz Rijeke odabrao da igra za reprezentaciju Srbije, odmah je zablistao i oduševio sve

VATERPOLO

OVO JE NAJVEĆA GREŠKA HRVATA U ISTORIJI SPORTA Marko iz Rijeke odabrao da igra za reprezentaciju Srbije, odmah je zablistao i oduševio sve

20. 09. 2021 - 23:27
0
Shares

Vaterpolisti Srbije su ovog ljeta osvojili i Svjetsko prvenstvo do 20 godina, a jedan od najboljih na turniru bio je Marko Radulović.

Radulović je bio izabran za najkorisnijeg igrača prvenstva, a njegov dolazak u reprezentaciju Srbije je bio pun pogodak za budućnost srpskog vaterpola.

Dolazak jer je momak rođen u Rijeci najpre trebalo da igra za Hrvatsku, što se nije desilo.

Sve mlađe kategorije reprezentacije Hrvatske je prošao Marko Radulović, jedan je od najvećih talenata svjetskog vaterpola što se igrača rođenih 2001. tiče, ponikao je u čuvenom Primorju - a onda prešao u Vojvodinu.

To je bio ključan potez, došao je u Srbiju Radulović, poslije Novosađana igrao za Šabac, a onda i niški Radnički, da bi se na jesen 2020. priključio juniorskoj reprezentaciji Srbije pošto je mladi vaterpolista otkrio kako je hrvatski savez bio potpuno nezainteresovan za njega, niti ga je bilo ko kontaktirao po odlasku u Srbiju.

Hrvati su pozvali, ali kasno, kada je Radulović upao u srpski vaterpolo sistem, a sada već i počeo da donosi medalje ovoj zemlji sa drugim srpskim vaterpolo talentima.

Inače, novu medalju srpskom vaterpolu donijela je i reprezentacija do 17 godina, koja je juče u finalu Evropskog prvenstva pobijedila Grčku, te došla do zlata, piše Blic.

Učitaj još novosti