20. 09. 2021 - 20:43
VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO Sprema se transfer koji će uzdrmati...
907
Shares
VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO Sprema se transfer koji će uzdrmati rukometni svijet!

SAGOSEN U CENTRU PAŽNJE

VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO Sprema se transfer koji će uzdrmati rukometni svijet!

20. 09. 2021 - 20:43
0
Shares

Ono što su uradili u Danskoj, planiraju i u Norveškoj - stvoriti super jaki tim koji će prkositi ostatku Evrope. 

Danski Aalborg je već potpisao nekoliko zvučnih imena. Svakako najzvučniji transfer predstavlja dolazak Mikkela Hansena koji će se ekipi priključuje 2022. godine nakon što mu istekne ugovor sa PSG-om.

Još sjevernije stvorit će se elitni tim sastavljen uglavnom od norveških igrača te se već radi na možda i najvećem transfer u historiji rukometa, odnosno dovođenju Sandera Sagosena.

Sagosen je ponajbolji igrač svijeta, radi se o zaista odličnom centralnom beku koji trenuto nastupa za Kiel. Njegova nova destinacija mogao bi postati Kolstada.

"Znam da sada kruže svakakve priče ali ne mogu ništa reči o tome. Naš san je dovesti Sandera Sagosena kući. Imamo snove, vizije i ambicije. Naš cilje biti najbolji muški rukometni klub u Norveškoj do 2024. godine. Radimo na tome i već smo neke radnje poduzeli", rekao je Jostein Sivertsen, izvršni direktor Kolstada, piše Sportsport.ba.

Inače, suvereni vladar norveškog rukometa je Evlerum koji titulu prvaka osvaja od 2011. godine, ali u Kolstadu ga namjeravaju skinuti sa trona.

Osim Sogesena kao potencijalna pojačanja još se navode Mgnus Rod i Magnus Gulerud, a trenersku funkciju bi trebao preuzeti selektor Norveške, Christian Berge.

Učitaj još novosti