17. 09. 2021 - 22:45
Da li ste zaboravili omalenog Sebastian Giovinca? Vraća se u MLS
907
Shares
Da li ste zaboravili omalenog Sebastian Giovinca? Vraća se u MLS

Giovinco

Da li ste zaboravili omalenog Sebastian Giovinca? Vraća se u MLS

17. 09. 2021 - 22:45
0
Shares

Sebastian Giovinco uskoro se vraća na američki kontinent. Naime, ako je vjerovati informacijama kojima raspolaže talijanski novinar Nicolo Schira, Atomski mrav ponovno će potpisati za Toronto, člana MLS-a za kojeg je igrao između 2015. i 2019. godine.

Danas 34-godišnji napadač u prvom je mandatu u momčadi u velika 142 nastupa zabio čak 83 gola i dodao 51 asistenciju. Nije mu, jasno, trebalo dugo da postane miljenik navijača, a i da sam zavoli klub.

“Stil nogometa u MLS-u je takav da ističe moje kvalitete. Puno je otvorenog prostora, bilo je savršeno”, rekao je Talijan prošle godine za portal Toronto Sun.

Zaslužio je mjesto u MLS All-Star momčadi četiri sezone zaredom i postao najbolji strijelac Toronta u povijesti, pomogavši im da 2017. osvoje svoj jedini MLS Cup dosad.

“Pokazao sam svima koliko volim svoje suigrače, koliko volim nogometnu igru, koliko volim grad, navijače, organizaciju…za mene je to bio poseban trenutak.”

Tada je bio u saudijskom Al-Hilalu, u čije je redove prešao u siječnju 2019. Prije mjesec je dana napustio Arapski poluotok, pričalo se da će se vratiti u Italiju, gdje je igrao za Juventus, Empoli i Parmu, ali očito je zavolio Kanadu i ugovor bi s Torontom, trenutno zadnjim u ligi, trebao potpisati u idućim danima. Klubu bi se službeno pridružio u siječnju.

Giovinco je svojevremeno bio i reprezentativac Italije, u 23 je nastupa zabio jedan gol, a prema Transfermarktu danas vrijedi dva milijuna eura.

 

Učitaj još novosti