15. 09. 2021 - 15:23
"Lewandowski je najbolji napadač na svijetu, a Haaland je drugi"
907
Shares

"Lewandowski je najbolji napadač na svijetu, a Haaland je drugi"

15. 09. 2021 - 15:23
0
Shares

Robert Lewandowski je od početka sezone 2019/20 u svim klupskim takmičenjima postigao 112 golova i ubjedljivo je najefikasniji igrač u tom periodu. 

Lewandowski predvodi listu ispred Kyliana Mbappea i Cristiana Ronalda sa po 76 golovao, a četvrti na listi sa 73 gola je Erling Haaland.

screenshot-27

Karl-Heinz Rummenigge, bivši generalni direktor Bayerna smatra da su Lewandowski i Haaland najbolji napadači današnjice.

" S Lewandowskim u timu imate najboljeg napadača na svijetu. Haaland je drugi najbolji. Bayern je zainteresovan za Robertov ostanak i poslije 2023. godine kada mu ističe ugovor."

Sjajni Poljak je svoju klasu potvrdio i na startu Lige prvaka kada je bio dvostruki strijelac u pobjedi nad Barcelonom 0:3.

"Haaland je investicija. Mislim da neće otići u Liverpool. Tu ne isključujem Real. Možda će na ljeto odriješiti kesu na ljeto i dovesti Haalanda i Kyliana Mbappea", rekao je Nijemac.


Haaland i Lewandowski igraju u Bundesligi pa možda i nije iznenađenje zašto je Rummenigge izabrao baš njih dvojicu u konkurenciji igrača kao što su Karim Benzema, Romelu Lukaku ili Luis Suarez, pa i naš Edin Džeko.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti