14. 09. 2021 - 17:49
USPOREDBA GODINE - Safet Sušić: "Ovo što radi Messi sam i ja...
907
Shares
USPOREDBA GODINE - Safet Sušić:

Usporedio sebe sa Messijem

USPOREDBA GODINE - Safet Sušić: "Ovo što radi Messi sam i ja mogao..."

14. 09. 2021 - 17:49
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zbog karijere Safeta Sušića, slobodno možemo reći da je legenda fudbala i u to nema sumnje.

Najdublji drag ostavio je u dresu PSG-a sa kojim se okitio titulom prvaka Francuske 1986. godine i Kupom te zemlje tri godine ranije. 

Za Svece je odigrao 308 utakmica na kojima je postigao 74 gola zbog čega i dan danas važi za jednog od najvećih igrača koji su nosili dres ovog kluba i pored toga što su za Parižane nastupali neki velikani u novijoj eri poput Zlatana Ibrahimovića, Edisona Cavanija, Angela Di Marije, Neymara i ostalih.

Od ove sezone boje PSG-a će braniti veliki Lionel Messi na čiji se dolazak bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine osvrnuo.

"Messi je najbolji fudbaler svih vremena. Da, vidio sam Peléa na televiziji, igrao sam protiv Diega Maradone, Michela Platinija, Zinedinea Zidanea, pa čak i Johana Cruyffa koje smatram među najboljim igračima svih vremena, ali nijedan od njih nije donio ono što je Messi donio Barceloni. Sretan sam bio kad je transfer konačno završen. Ja sam mogao ovo što i on radi, samo što sam ja to mogao jednom mjesečno, a on to radi svaki dan. U Argentini nije nikada prešao Diega Maradonu jer nije osvojio Svjetsko prvenstvo, a i ja sam često upoređujem njih dvojicu i vidim da je Leo nivo iznad", rekao je Sušić za list Le Foot Paris.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti