14. 09. 2021 - 17:45
HOENESS: "Barcelona više nikome ne može biti uzor"
907
Shares
HOENESS:

HOENESS: "Barcelona više nikome ne može biti uzor"

14. 09. 2021 - 17:45
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Tokom zadnjeg prelaznog roka svi problemi Barcelone su isplivali na površinu. Finansijski haos koji je bivši predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu ostavio Joanu Laporti i sadašnjoj upravi doveo je do toga da je katalonski velikan očajnički morao prodavati igrače, a dogodilo im se i ono što niko nikad nije ni pomislio – nakon više od 20 godina iz kluba je otišao Leo Messi.

S druge strane imamo Bayern, klub koji stoji na sigurnim i jakim nogama. Bavarci stoga često znaju kritikovati konkurenciju. Bivši predsjednik Bayerna Uli Hoeness napao je Barcelonu, s kojom se večeras susreću u prvom kolu Lige prvaka.

“Da Barcelona igra u Njemačkoj, njen slučaj bi došao pred stečajnog upravnika. Taj klub je bez eura i više nikome ne može biti uzor. Sjećam se da mi je David Alaba nedavno rekao da mu je san igrati za Barcelonu. Samo sam ga pitao: ‘A s kime misliš tamo pregovarati? S predsjednikom kluba ili stečajnim upraviteljem?’ To što su godinama radili nije u redu. Da, i ja sam često išao do krajnjih finansijskih granica, ali sam imao pokriće. Mogao sam srediti troškove. Kad vidite da to ne možete, onda morate reći ne. Možda neću osvojiti Ligu prvaka, ali neću se ni zadužiti”, rekla je legenda Bayerna i Njemačke.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti