14. 09. 2021 - 16:01
SPORTSKA PSIHOLOGINJA: Ne vjerujem Đokoviću ni na trenutak,...
907
Shares
SPORTSKA PSIHOLOGINJA: Ne vjerujem Đokoviću ni na trenutak, suze su mu lažne

SPORTSKA PSIHOLOGINJA: Ne vjerujem Đokoviću ni na trenutak, suze su mu lažne

14. 09. 2021 - 16:01
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Poznatno je da je ove sedmice Novak Đoković pretrpio poraz u finalu US Opena. Rus Daniil Medvedev razbio ga je 3:0 (6:4, 6:4, 6:4) i osvojio je svoj prvi Grand Slam u karijeri.

Đoković je bio na korak do teniske vječnosti. Da je uzeo US Open, srpski teniser bi postao prvi igrač nakon 52 godine koji je osvojio kalendarski Grand Slam, sva četiri najveća turnira u istoj godini. Posljednji i jedini u Open eri to je uspio legendarni Rod Laver 1969. godine. 

Više od poraza svijet su šokirale Đokovićeve suze. Srpski tenisač se slomio i zaplakao na klupi uoči posljednjeg gema, a u suzama je napustio i presicu nakon meča. Francuski L'Equipe donosi intervju s dvije sportske psihologinje od kojih jedna tvrdi kako su njegove suze bile lažne.

Meriem Salmi i Isabelle Inchauspé su psihologinje koje su dale svoje mišljenje kultnom francuskom listu u tekstu pod naslovom: "Jesu li Đokovićeve suze bile iskrene ili lažne?" I dok je Salmi rekla kako je Đoković puknuo pod snažnim naletom emocija, Inchauspé tvrdi nešto sasvim drugačije.

"Ne vjerujem tome ni na trenutak. To je pokušaj da se pridobije publika, da se održi veliki govor i da kaže kako je publika ta koja je najvažnija. Ne znam jeste li ga vidjeli nakon pauze. Kad se vratio na teren, više nije plakao. To je ozbiljan znak da nije bio iskren", rekla je psihologinja.

Đoković nakon meča, na presico, tvrdi da je plakao zbog velike podrške:

"Nažalost, tako je kako je, završetak nije idealan, ali moram biti ponosan zbog svega napravljenog. Uspješna godina, tri Grand Slam titule i jedno finale. Ne želim patetično zvučati i žaliti se jer imam toliko toga na čemu trebam biti zahvalan. Nezahvalno je i nekorektno pričati o... Naravno da me boli, čovjek sam i imam emocije, ali podsjećam sebe koliko nevjerojatno puno imam sreće u životu. Bog i anđeli su me podržavali svih ovih godina i na tome sam im vječno zahvalan, i zbog toga sam i ovdje. Ima još stranica za ispisati", rekao je najbolji tenisač svijeta pa zaplakao pričajući o obitelji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti