13. 09. 2021 - 08:10
Đoković ipak pokleknuo u finalu US Opena
907
Shares
Đoković ipak pokleknuo u finalu US Opena

Poslije poraza: Zaplakao sam pred zadnji gem jer je emocija bila jaka

Đoković ipak pokleknuo u finalu US Opena

13. 09. 2021 - 08:10
0
Shares

Nakon poraza u finalu US opena, Novak Đoković u razgovoru sa novinarima se zahvalio svima na nesebicnoj podršci, rekao je da nema još ništa isplanirano za budućnost kada je riječ o turnirima, a na kraju je i napustio konferenciju kada je govorio o tome kako žali što ne provodi više vremena s djecom.

Đoković je u finalu u Njujorku izgubio od Danila Medvedeva 6:4, 6:4, 6:4.

“Osjećam olakšanje… Zapravo ne olakšanje, nego rasterećenje kada se završio posljednji poen. Pritisak i očekivanja su bili ogromni prije i za vrijeme ovog turnira. Koliko god da sam se trudio i uspijevao da ostanem u sadašnjem trenutku, usredsređen na naredni korak, cijeli taj proces iscrpi mnogo. Osjećam razočaranje i tugu jer je propuštena velika prilika. Nije lako podnijeti ovakav poraz, osjećam gorčinu u ustima“, rekao je Đoković i potom se osvrnuo na podršku koju je dobio s tribina:

“Podrška, energija i ljubav publike koje sam dobio danas predstavlja nešto što ću dugo pamtiti i što ostaje dovijeka. Stvarno su mi ispunili srce predivnim emocijama. Zaplakao sam pred posljednji gem jer je emocija bila jaka i jedinstvena. Nikada nisam nešto slično doživio ovdje u Njujorku. Skupilo se sve što sam prethodnih godina doživljavao ovdje u velikim mečevima… Osjećam da nisam zasluživao tretman koji sam često dobijao, sada se sve preokrenulo. Velika zahvalnost svim našim ljudima koji su došli uživo da gledaju, ljudima koji su pratili na TV-u također“

Potom je Đoković počeo da govori o porodici

“Naravno, život je potpuno drugačiji, ja sam i suprug i otac, imam druge prioritete kada se život sagleda u cjelini. Želio bih više da budem sa djecom, to sam sebi obećao jer… Odsustvo me boli dosta…“, zasuzio je prvi reket svijeta:

“Izvinjavam se. Uhhh“, vidno potresen ustao, otišao i završio konferenciju.

Učitaj još novosti