12. 09. 2021 - 12:17
HAALAND GODINU DANA KOPIRA ISHRANU KRISTIJANA RONALDA
907
Shares
HAALAND GODINU DANA KOPIRA ISHRANU KRISTIJANA RONALDA

HAALAND GODINU DANA KOPIRA ISHRANU KRISTIJANA RONALDA

12. 09. 2021 - 12:17
0
Shares

Erling Haaland, koji je inače norveški napadač, nedavno je izjavio da mu je cilj da u budućnosti bude jedan od najboljih igrača svijeta.

U fudbalskom svijetu Haaland se pokazao odlično u dresu Salzburga, a nakon fenomenalne polusezone u austrijskom klubu odlučio je da u januaru prošle godine potpiše za Borussiju Dortmund.

Haalanda je Dortmund doveo za 20 miliona eura, te je jasno da će zaraditi na njemu ogroman novac. Norvežanin i ove sezone igra odlično u svom klubu, te će na ljeto biti meta mnogih velikana.

Špekuliše se da će transfer, ukoliko napusti Dortmud ovog ljeta, iznositi najmanje 100 miliona eura.

Haaland je od samog početka itekako posvećen fudbalu i ide korak po korak kako bi iz dana u dan bio sve bolji. Kada se pojavio u Salzburgu bio je "mršavi dečko", ali danas se to promijenilo.

241252796-1059158468225671-5186070163830114058-n

Haaland je prošle godine priznao da kopira Cristiana Ronalda što se tiče njegove ishrane, te da želi biti fizički spreman kao Portugalac.

Tajna se krije u tome da Portugalac ima i do šest različitih obroka dnevno, većinom se zasniva na pasti i piletni zbog željene mješavine proteina i ugljenhidrata. Nijedan obrok ne sadrži sol.

"Ključ svega je briga za tijelo, trening, pravilan oporavak i redovno jelo. Ponekad pojedem pizzu sa sinom, jer bi inače bilo dosadno", rekao je jednom prilikom Ronaldo.

Zatim Ronaldo tokom jutarnjeg obroka uglavnom popije cijeđeni sok, većinom od narandže, ali u ostatku dana pije samo vodu. Također, ima redovnih osam sati sna, te kraći san nakon četvrtog obroka.

Napadač Dortmunda se zbog toga odrekao mnogih stvari i jasno je da ne odustaje tako lako. Napredak je itekako vidljiv u odnosu na sezonu kada je igrao za Salzburg.

Učitaj još novosti