06. 09. 2021 - 22:36
ČUDO OD ŽENE: Radukanu u 1/4 finalu!
907
Shares
ČUDO OD ŽENE: Radukanu u 1/4 finalu!

Nova teniska zvijezda - o njoj će tek da se priča

ČUDO OD ŽENE: Radukanu u 1/4 finalu!

06. 09. 2021 - 22:36
0
Shares

Poslije ovog meča, koji je djevojka sa tek navršenih 18 godina dobila za malo više od sat vremena i to teniserku koja je protiv prve igračice svijeta zadivila svijet, nema više mejsta o reči "čudo".

Mlada britanska teniserka Ema Radukanu definitivno je nova teniska zvijezda. Na tek drugom seniorskom gren slemu u karijeri dogurala je do četvrtfinala, pošto je pobijedila u dva seta Šelbi Rodžers 6:2, 6:1. 

Trenutno 150. na WTA listi igrala je kvalifikacije za US Open i od prvog meča u kvalifikacijama, pa sve do ovog, nije izgubila niti jedan set. A u posljednja dva meča izgubila je sve zajedno četiri gema!

Šelbi Rodžers krenula je jako, odmah napravila brejk i potom povela 2:0. A onda je Britanka pokazala kako može da se igra jako i krenula u seriju. Prvo je vezala šest gemova za kraj prvog seta, a onda još pet u drugom. Uspjela je da prekine tu seriju Rodžers, a potom i da pokuša nešto slično kao protiv Barti. Čak je u gemu u kojem je Radukanu servirala za meč dobila dvije vezane brejk lopte. Ali ova opasna klinka to je spasila, kao i još jednu brejk loptu i uspjela je da realizuje četvrtu meč loptu za veliki uspjeh i plasman među osam najboljih.

Učitaj još novosti