06. 09. 2021 - 20:20
Vilander nastavlja gdje je stao: "Novak neće biti najbolji...
907
Shares
Vilander nastavlja gdje je stao:

Ovome se nismo nadali

Vilander nastavlja gdje je stao: "Novak neće biti najbolji svih vremena"

06. 09. 2021 - 20:20
0
Shares

Nakon što je jutros izjavio kako ne bi volio da Novak osvoji US open i želi da svi iz  "velike trojke" ostanu na po 20 osvojenih Gren slem titula, Mats Vilander nastavio je da  "sipa" relativno loše reči o najboljem teniseru na planeti. Kao da želi da maksimalno  umanji ono što je Novak uradio za sve ove godine.

Tako je istakao da se nikada o Novaku neće govoriti kao neko ko je najbolji svih vremena u tenisu.

"Ljudi će poštovati Novaka ako osvoji kalendarski grend slem, ali čak iako to uradi i bude ispred Federera i Nadala - opet će se pričati o eri 'velike trojke'. Neće se pričati o tome da je Novak najbolji svih vremena" - rekao je Mats Vilander za "Berner Cajtung".

"Drugačije bi bilo sa Federerom. Da je on osvojio kalendarski slem, onda bi ga zvali najvećim ikada", potpuno je nerezonski zaključio Vilander i tako zaprepastio čak i samog novinara koji ga je intervjuisao.

Pokušao je čuveni švedski teniser, a sada konsultant da objasni šta misli kada kaže da je sa Federerom drugačije.

"Zato što je Federer podigao tenis na sljedeći nivo. Novak bi trebalo da zahvali Federeru, a onda i Nadalu. Zato je Nadal rekao - ako to može Rodžer, mogu i ja! Pa je Novak rekao -  u redu, onda mogu i ja. To što je Federer izazvao je nevjerovatno. Niko nije tako unapredio tenis kao što je Federer", podvukao je Vilander i tako jasno rekao ko mu je favorit među trojicom velikana.

Dodao je da je Federer radio stvari koje ostali nikada nisu. Kada je već počeo da pretjeruje, novinar ga je prekinuo i pitao ga zašto misli zbog čega je Đoković tako slabo poštovan?

"Novak je 'upropastio' žurku. Imali smo dvojicu nevjerovatnih raznika, potpunih suprotnosti  na terenu. Jedan je vladao Vimbldonom, drugi Rolan Garosom, a onda se pojavio Novak. Ako si njihov fan pomisliš -  Đoković nam je uskratio mečeve njih dvojice. Bilo je to teško za Novaka,  ali se nadam da ne mari previše za to", za Telegraf zaključio je Vilander.

 

Učitaj još novosti