26. 08. 2021 - 13:48
Marca: Počeo je rat. Real se osigurao od osvete PSG-a, itekako...
907
Shares
Marca: Počeo je rat. Real se osigurao od osvete PSG-a, itekako su izvukli pouku iz Barcine katastrofe

ŠPANIJA

Marca: Počeo je rat. Real se osigurao od osvete PSG-a, itekako su izvukli pouku iz Barcine katastrofe

Index.hr
26. 08. 2021 - 13:48
0
Shares

"Real se prema PSG-u odnosi bez poštovanja, nekorektno, ilegalno i neprihvatljivo", poručio je Leonardo, sportski direktor Parižana povodom toga što, kako kaže, Real dvije godine oblijeće oko njihovog igrača Kyliana Mbappea i to sada, kada je Real igrao po pravilima i službeno za napadača ponudio 160 milijuna eura.

"Direktor PSG-a objavio je rat Realu"
PSG je tu ponudu odbio, ali i odgovorio da će Mbappea pustiti u Real. Ipak, dodao je, to će napraviti pod svojim uvjetima. Znači za bitno veći iznos od onog u prvoj Realovoj službenoj ponudi. 

Marca ovu Leonardovu optužbu na račun Reala naziva "objavom rata" te otkriva da se madridski klub za njega pripremio produljenjem ugovora s nizom igrača: "Produljenje ugovora sa sedam igrača Reala u zadnje vrijeme nije napravljeno samo u sklopu sportskog planiranja. Većina od tih novih ugovora; Modrić do 2022., Lucas (2024.), Nacho (2023.), Carvajal (2025.), Courtois (2026.), Benzema (2023.) i Valverde (2027.) potpisani su kako bi Real oko svojih igrača podigao štit u slučaju PSG-ove osvete zbog Realovog napada na Mbappea."

"Real je krenuo u ofenzivu, ali prije toga je podigao zid zbog PSG-ove osvete"
Najčitaniji španjolski list specificira na koga se to odnosi: "Real se u sklopu obrane od neprijateljskog kluba posebno fokusirao na produljenje ugovora s Courtoisom i Valverdeom, iako su oni imali čvrste ugovore. To je bio strateški potez koji je Real napravio prije konačnog napada na Mbappea i očekivane PSG-ove osvete koja će uslijediti. Odlazak Sergija Ramosa u PSG u tom bi smislu bio samo uvod."

Marca podsjeća da nakon produljenja ugovora s nizom igrača "Real sada ima samo četiri igrača kojima ugovori završavaju idućeg ljeta, ali na trojicu od njih (Bale, Marcelo and Isco) nakon toga ne računa, dok je Modrić dobio novi ugovor, ali on će za koji dan napuniti 36 godina." 

"Ključni igrači imaju klauzule protiv šeika"
Ostali su sada pod punom kontrolom Reala: "Ne samo po duljini trajanja, nego i klauzulama. Benzema i Valverde zaštićeni su otkupnim klauzulama od milijardu eura, dok su ostalima iznad 700 milijuna eura. To su 'klauzule protiv šeika' jer ih mogu platiti samo njihovi klubovi."

"Real je izvukao pouke iz toga kako je prošla Barcelona u ratu sa PSG-om"
Marca zaključuje: "Realov strah od osvete PSG-a je više nego opravdan uzimajući u obzir što se dogodilo Barceloni nakon što je pokušala dovesti zvijezde tog kluba. Dirnula je u Verrattija, pa onda ostale bez Neymara. Slijedio je poraz u maloj borbi, onoj za Wijnalduma, te onaj najveći, u bitki za Messija."

Učitaj još novosti