25. 08. 2021 - 21:38
Džeku pitali o Ibrahimoviću i poređenju s Bogom, dobili su...
907
Shares
Džeku pitali o Ibrahimoviću i poređenju s Bogom, dobili su idealan odgovor

ITALIJA

Džeku pitali o Ibrahimoviću i poređenju s Bogom, dobili su idealan odgovor

Sportsport.ba
25. 08. 2021 - 21:38
0
Shares

Edin Džeko je prije nekoliko dana debitovao za Inter i postigao je gol u visokoj pobjedi nad Genoom.

Popularni Dijamant je dao intervju za DAZN koji je vlasnik tv prava za Seriju A na području Italije i govorio je o svojim prvim emocijama u dresu Nerazzurra.

"Igrao sam toliko partija u karijeri, za klubove i reprezentaciju, obično nisam nervozam. Ali kada sam vidio navijače van stadiona pitao sam saigrače koliko ih može ući na tribine", počeo je Džeko te nastavio:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko)

"Nije to bila moja prva utakmica na San Siru, ali jeste kao domaćinu. Krenuo sam u gostujuću svlačionicu kada mi je Perišić rekao da idem na drugu stranu."

"Na tribinama je bila i moja majka, zatim još dvojica mojih prijatelja, sada je San Siro moja kuća, gdje u budućnosti želim postići mnogo golova i postići lijepe stvari s Interom."

"U posljednjih pola sata imao sam grčeve, trener Inazghi me pitao kako se osjećam. Rekao sam mu da me ostavi u igri. Nakon gola sam se opustio i rekao sada je sve dobro."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko)

Novinar je nakon toga kazao za Džeku da karakteristikama liči Ibrahimoviću koji se u Milanu definisao kao Bog te da se i on sam opiše.

Odgovor je bio najbolji mogući koji može doći od nekog sportiste, a to je da igrači "pričaju" na terenu, a navijači su tu da odluče.

"Bio sam Labud iz Sarajeva. Gleda se ono što se uradi na terenu. To je meni najvažnije. Nakon toga navijači mogu odabrati", rekao je Sarajlija.

Nakon toga se prijestio i Rome gdje je proveo proteklih šest godina.

"Roma je dio mog srca. Troje djece mi se rodilo u Rimu, za njih će to uvijek biti prvi dom. Zauvijek ću biti zahvalan Romi. Za njih ću navijati u 36 kola (smijeh). Za mene je to bilo nevjerovatno iskustvo."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko)

Džeko je na kraju otkrio da je Aleksandar Kolarov na neki način bio njegov agent i ga da je nagovarao da pređe u Inter što nije iznenađenje obzirom da su i ranije bili saigrači.

Učitaj još novosti