26. 08. 2021 - 08:42
Odbojkašice BiH duelom protiv Rusije zaključuju historijski...
907
Shares
Odbojkašice BiH duelom protiv Rusije zaključuju historijski nastup na Evropskom prvenstvu

MEČ BEZ REZULTATSKOG ZNAČAJA ZA ZMAJICE

Odbojkašice BiH duelom protiv Rusije zaključuju historijski nastup na Evropskom prvenstvu

26. 08. 2021 - 08:42
0
Shares

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će duelom protiv Rusije okončati prvi nastup na Evropskom prvenstvu.

Izabranice Stevana Ljubičića prvi put su se plasirale na Evropsko prvenstvo i tu došle do historijske pobjede. U drugom kolu BiH je bila bolja od Azerbejdžana u tri seta.

Ipak, to nije bilo dovoljno da se naše odbojkašice plasiraju u osminu finala. Bez matematičkih šansi smo ostali nakon što je jučer Francuska slavila protiv Azerbejdžana (3:1) i tako izborila četvrto mjesto u grupi A koja se igra u Beogradu.

Ipak, mjesta za nezadovoljstvo nema pošto je ženska odbojkaška reprezentacija tim koji ispisuje historiju iz dana u dan. Bh. selekcija je, pored svega toga, uspjela da izbori plasman i u CEV Zlatnu ligu, tako da u predstojećem periodu možemo očekivati još veće uspjehe.

Nastup na Evropskom prvenstvu danas ćemo zaključiti duelom protiv snažne Rusije. Ipak, Ruskinje su prilično "uzdrmane" nakon dva vezana poraza od Belgije i Srbije.

Za naše rivalke ovaj meč će biti puno važniji zbog plasmana na tabeli, dok će BiH odigrati za prestiž i pokušati da "pomrsi račune" favorizovanoj selekciji.

Duel u Štark Areni u Beogradu igra se s početkom u 17 sati uz direktan prijenos u programu Arene Sport.

Učitaj još novosti