22. 08. 2021 - 11:48
UNITED STVARA PAKLEN TIM Odlučili potrošiti dodatnih 90...
907
Shares
UNITED STVARA PAKLEN TIM Odlučili potrošiti dodatnih 90 miliona, Solskjaer više neće imati opravdanja

ENGLESKA

UNITED STVARA PAKLEN TIM Odlučili potrošiti dodatnih 90 miliona, Solskjaer više neće imati opravdanja

22. 08. 2021 - 11:48
0
Shares

Prema izvještajima, Macnhester United je spreman nastaviti ljetnu potrošnju u sklopu planova Olea Gunnara Solskjaera da potpiše još dva igrača.

Tom Heaton je stigao na Old Trafford u besplatnom transferu iz Aston Ville prije nego što je je United uložio pozamašnih 73 miliona funti za bivšu zvijezdu Dortmunda Jadona Sancha.

Solskjaer je također pojačao svoju odbranu sa sjajnim Raphaelom Varaneom u dogovoru sa Realom od 34 miliona funti.

Međutim, 48-godišnji menadžer Uniteda želi nastaviti graditi na dubini svoje momčadi, sa još dva nova pojačanja prije kraja prijelaznog roka 31. avgusta.

Prema engleskim medijima, Solskjaer želi dovesti beka i veznjaka u svoju momčad. Crveni đavoli su uveliko povezani sa desnim bekom Atletico Madrida Kieranom Trippierom.

Izvještaji navode kako su 30-godišnji bivši bek Tottenhama i njegovi predstavnici obavijestili Uniteda o njegovoj želji da se preseli na Old Trafford.

Vjerovalo se se da bi Atletico bio spreman prihvatiti ponudu od 30 miliona funti za Trippiera, ali španjolski klub je ostao pri cijeni od 50 miliona funti.

Engleski reprezentativac bi pružio dodatnu konkurenciju Aaronu Wan-Bissaki, ali oni vjerojatno neće ispuniti traženu cijenu za njega, s obzirom da uskoro puni 31. godinu.

Još jedna prijavljena meta za Solskjaera dolazi iz Wolvesa, a to je Ruben Neves, koji je ovog ljeta bio predmet intenzivnih špekulacija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ruben Neves (@rubendsneves)

Neves, koji je također povezan sa Arsenalom, stigao je u Wolves 2017. godine iz Porta u transferu vrijednom oko 15.8 miliona funti.

24-godišnji portugalski veznjak mogao bi napustiti Wolves ovog ljeta, ako United zadovolji njegovu cijenu od 40 miliona funti.

Učitaj još novosti