16. 08. 2021 - 19:13
PRIJE SAMO GODINU DANA Bio je u zatvoru s pet dolara na...
907
Shares
PRIJE SAMO GODINU DANA Bio je u zatvoru s pet dolara na računu. Evo šta danas posjeduje legendarni Ronaldinho

NEKADAŠNJI AS BARCE I MILANA

PRIJE SAMO GODINU DANA Bio je u zatvoru s pet dolara na računu. Evo šta danas posjeduje legendarni Ronaldinho

Index.hr
16. 08. 2021 - 19:13
0
Shares

Prije godinu dana Ronaldinho se nalazio u vjerojatno najtežem periodu života. Bankrotirao je i nalazio se u zatvoru. U veljači ove godine od posljedica korone preminula mu je majka, ali čini se da je nekad najbolji igrač svijeta konačno stao na noge.

Trenutno sudjeluje u više humanitarnih akcija, brendira svoje ime i snima reklame. Prijatelji kažu da je ponovno sretan, a na bankovnom računu ima milijune.

Zaboravljen i bez kune u džepu u paragvajskom zatvoru
Podsjetimo, Ronaldinhovi problemi počeli su s nevažećom putovnicom, ali se uskoro pokazalo da je priča puno ozbiljnija. Uhićen je pa pušten iz paragvajskog zatvora u Asuncionu te je prebačen u kućni pritvor. Slavni bivši nogometaš i njegov brat Roberto Assis platili su jamčevinu od 1.6 milijuna dolara kako bi obranu pripremali iz kućnog pritvora.

Brazilac i njegovi odvjetnici tvrdili su da je htio doći u Paragvaj kako bi promovirao svoju novu knjigu Genij života, ali i kako bi sudjelovao u jednom humanitarnom događaju, pa je, s obzirom na to da nema brazilsku putovnicu, očito odlučio nabaviti paragvajsku.  

Ipak, ispalo je da je Ronaldinho u zemlju došao u organizaciji kompanije Winpoker. Poznato je da je Ronaldinho u svom domu u Ipanemi bio domaćin ilegalnih kockarskih turnira, a Journal de Brasilia tvrdi kako je upravo ta vrsta radnji razlog njegova dolaska u Paragvaj. Uskoro je proglašen krivim te preko pet mjeseci nije mogao napustiti paragvajski pritvor. Zbog kockarskih dugova i hedonističkog života na bankovnom računu mu je ostalo samo pet dolara, ali Ronaldinho je uspio svoj život okrenuti naopačke.

Snima reklame i spotove, igra nogomet i uživa u životu
U Belo Horizonteu dobio je status počasnog građanina te je promovirao izgradnju novog stadiona Atletico Mineira. Pritom je snimio i glazbeni spot u svom novom glazbenom studiju. Jedan od najomiljenijih nogometaša svih vremena pokrenuo je i proizvodnju alkoholnih pića, a pojavio se u jednom spotu s manekenkama. Spot je u prvih desetak dana skupio oko dva milijuna pregleda.

Postao je jedno od glavnih lica Betcrisa, kladioničarske kuće s kojom je potpisao višegodišnji ugovor o suradnji u kojem koriste njegovo lice i brend za reklamiranje svoje ponude.

Osim toga, Ronaldinho je ponovno postao i zaštitno lice najpopularnijih videoigrica vezanih uz nogomet, FIFA-e i PES-a. Na ime te suradnje, ali i drugih sponzorskih ugovora, dobio je i više nego pristojnu svotu novca, a njegovo trenutno bogatstvo brazilski mediji procjenjuju na oko tri milijuna dolara. Njegovi prijatelji tvrde da Ronaldinho konačno uživa u životu, a snimke s njegovih društvenih mreža potvrđuju da se vratio u stari ritam tulumarenja.

Učitaj još novosti