04. 08. 2021 - 23:51
SENZACIJA SE DOGODILA Lukaku i Inter prihvatili ponudu,...
907
Shares
SENZACIJA SE DOGODILA Lukaku i Inter prihvatili ponudu, Belgijanac se vraća u London!

Romano: Zbog Lukakua ova dva napadača vjerovatno mijenjaju klubove

SENZACIJA SE DOGODILA Lukaku i Inter prihvatili ponudu, Belgijanac se vraća u London!

04. 08. 2021 - 23:51
0
Shares

Inter i Romelu Lukaku složili su se da prihvate ponudu Chelseaja, pa će belgijski reprezentativac zadužiti opremu "plavaca", prenose engleski mediji!

Kako prenosi Sy Sports, Lukaku je rekao čelnicima milanskog tima da prihvate ponudu od 128 miliona eura koju nudi tim sa "Stamford Bridgea".

Ovu vijest je potvrdio i specijalizovani fudbalski novinar Fabrizio Romano koji tvrdi da će Lukaku u Londonu primati 12 miliona eura po sezoni.

Belgijski reprezentativac je već između 2011. i 2014. godine sakupio 10 nastupa za londonski tim.

On je, osim za Plavce i Inter, u svojoj karijeri branio boje Anderlechta, WBA, Evertona i Man. Uniteda.

Ugledni talijanski novinar Fabrizio Romano javlja da bi još dva napadača zbog tog transfera mogla promijeniti sredinu.

Eventualnim odlaskom Lukakua iz Intera u Chelsea milanski klub će najvjerovatnije krenuti po Duvana Zapatu iz Atalante, dok bi u Atalantu mogao doći Tammy Abraham iz Chelseaja.

Chelsea je navodno spreman platiti 128 miliona eura za Lukakua, koji je prema pisanju The Athletica već poručio Interu da želi otići u Chelsea. 

Ovo bi bio Lukakuov drugi dolazak na Stamford Bridge jer je s londonskim klubom imao ugovor od 2011. do 2014. godine, ali većinu tog vremena proveo je na posudbama u West Bromwich Albionu i Evertonu.

Sada se očekuje da svojim golovima vrati Chelsea na vrh engleskog nogometa. Londonski klub je prošle godine osvojio Ligu prvaka, ali od 2017. godine nije osvojio Premiership.

Napadač Belgije je za Inter potpisao na ljeto 2019. godine, kada je za 74 miliona eura stigao iz Manchester Uniteda. U dresu Intera zabio je 64 gola u 95 nastupa u svim natjecanjima te je bio jedan od ključnih igrača u osvajanju naslova u Serie A, na koji je milanski klub čekao još od 2010. godine.

Učitaj još novosti