04. 08. 2021 - 23:19
Jednom mađioničar uvijek mađioničar: Miske je zaigrao za...
907
Shares
Jednom mađioničar uvijek mađioničar: Miske je zaigrao za Bayern i sa stomakom je pokazao klasu

NJEMAČKA

Jednom mađioničar uvijek mađioničar: Miske je zaigrao za Bayern i sa stomakom je pokazao klasu

04. 08. 2021 - 23:19
0
Shares

Zvjezdan Misimović već nekoliko godina uživa u fudbalskoj penziji. 

Jedan dio igračke karijere Misimović je bio član Bayerna i to u minhenskom klubu nisu zaboravili.

Popularni Miske redovno dobija pozive za utakmice legendi najvećeg njemačkog kluba, a tako je bilo i danas gdje su na Allianz Areni međusobni duel odigrale legende Bavaraca.

Klaus Augenthaler, Martin Demichelis, Giovane Elber, Franck Ribery, Kai Pflaume, Michael Sternkopf, Claudio Pizarro, Daniel van Buyten, Hansi Pflügler, Marcel Witeczek, Tim Bendzko, Thorsten Fink, Roy Makaay, Lena Lotzen, Thomas Linke, Bernd Dreher i Felix Neureuther su još neki od igrača koji su zaigrali, piše Sportsport.

Misimović je nastupio za igrače u crnim dresovima, a interesnatno da je za ekipu crvenih igrao i osvajač zlata sa Olimpijskih igara Alex Zverev kao i još uvijek aktivni Frank Ribery.

Iako sa nekoliko kilograma viša Misimović je još jednom pokazao da je klasa odigrača. Imao je niz sjajnih pasova i driblinga. Upisao je i asistenciju, te postigao jedan gol.

Legendarni bh. as je zaista na maestralan način pogodio nakon ubačaja iz kornera. Smirio je loptu i plasirao je petom u mrežu. Gol pogledajte na 46:00 video priloga.

Susret je završen sa 6:4 za "crvene". Teren je skraćen od kaznenog do kaznenog prostora, a na tribinama je bilo prisutno nešto više od 5.000 gledatelja.

Učitaj još novosti