04. 08. 2021 - 18:13
Delfini raznijeli svjetske prvake, a očajna Hrvatska izgubila...
907
Shares
Delfini raznijeli svjetske prvake, a očajna Hrvatska izgubila u četvrtfinalu Igara

TOKIO 2020

Delfini raznijeli svjetske prvake, a očajna Hrvatska izgubila u četvrtfinalu Igara

04. 08. 2021 - 18:13
0
Shares

Sjajan dan za srpski sport! Poslije košarkašica i odbojkašica i vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Vaterpolo reprezentacija Srbije izborila je plasman među četiri najbolje ekipe na olimpijskom turniru, pošto je u četvrtfinalu savladala aktuelnog svjetskog šampiona - selekciju Italije rezultatom 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2).

Srbija će u polufinalu igrati protiv reprezentacije Španije, koja je ranije danas bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država (12:8).

Aktuelne olimpijske šampione su do pobjede protiv svjetskih prvaka vodili Filip Filipović sa tri i Dušan Mandić, Strahinja Rašović i Andrija Prlainović sa po dva gola. U timu Italije najbolji je bio Nikolas Prešuti sa dva postignuta gola.

S druge strane, Hrvati su izgubili sa 11:15 od Mađarske u četvrtfinalu olimpijskog Turnira u Tokiju. Tim porazom Hrvatska je ostala bez borbe za medalju.

Hrvatski vaterpolisti tako neće nastaviti niz osvajanja olimpijskih odličja, nakon zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016.

Luka Bukić postigao je četiri pogotka za Hrvatsku, Paulo Obradović je dodao dva, dok je u sastavu Mađarske najbolji bio Krisztian Manhercz sa sedam pogodaka iz osam udaraca.

 

Učitaj još novosti