03. 08. 2021 - 23:31
Manchester United prodaje iskusnog defanzivca, ali niko ga ne...
907
Shares
Manchester United prodaje iskusnog defanzivca, ali niko ga ne želi U ČEMU JE PROBLEM?

Manchester United prodaje iskusnog defanzivca, ali niko ga ne želi U ČEMU JE PROBLEM?

03. 08. 2021 - 23:31
0
Shares

Manchester Uited svim silama želi prodati Phila Jonesa, ali nikako da se planovi Crvenim đavolima ostvare.

Engleski mediji danas javljaju da je United 29-godišnjeg defanzivca stavio na transfer listu, ali za njegovim uslugama nema zainteresiranih klubova.

Jones nije igrao godinu i pol zbog teške povrede koljena, pa vjerovatno i zbog toga nema ponuda za nastavak karijere, a ugovor sa Unitedom mu važi do ljeta 2023. godine.

Godišnje zarađuje oko četiri miliona futni, a menadžer Crvenih đavola Ole-Gunnar Solskjaer ne vidi ga u svojim planovima iako je sa ekipom putovao na predsezonske utakmice.

Ovaj 29-godišnji defanzivac karijeru je počeo u Blackburnu, a na ljeto 2011. godine stigao je na Teatar snova. Za United je ukupno odigrao 224 utakmice i pritom je postigao šest pogodaka kojima je dodao 10 asistencija.

Svjevremeno je nastupao i za omladinske selekcije Engleske, a za A tim odigrao je ukupno 27 utakmica, no nije se upisivao u listu stijelaca.

Podsjetimo, United je prije nekoliko dana ozvaničnio dolazak Raphaela Varanea iz Reala koji bi u narednim godinama trebao biti glavni igrač u odbrani.

Iako službeno nije poznato koliko je engleski klub španskom platio na ime obeštećenja špekuliše se sa iznosom od 40 do 45 miliona eura.

Učitaj još novosti