02. 08. 2021 - 11:33
SVE JE RIJEŠENO, MIRE ODBROJAVA ZADNJE DANE U BARCI: Pjanić se...
907
Shares
SVE JE RIJEŠENO, MIRE ODBROJAVA ZADNJE DANE U BARCI: Pjanić se od Barcelone oprašta u susretu protiv novog kluba?

SVE JE RIJEŠENO, MIRE ODBROJAVA ZADNJE DANE U BARCI: Pjanić se od Barcelone oprašta u susretu protiv novog kluba?

02. 08. 2021 - 11:33
0
Shares

U nedjelju su se u Italiji pojavile vijesti da je Miralem Pjanić na korak od povratka u Juventusa, a danas stižu i potvrdne informacije iz Španije. 

Bez obzira na maksimalni fokus i ohrabrujuće objave na Instagramu realnost je da Pjanić broji svoje posljednje dane na Nou Campu te je loša avantura sve bliže kraju.

S Apenina su u nedjelju objavili vijest da je Fali Ramadani ubrzao stvari i prebacio lopticu na Juventus. Slične vijesti stižu i iz Katalonije.

screenshot-21

Mundo Deportivo navodi da će se Ramadani danas sastati sa novim sportskim direktorom Juventusa, Federciom Cherubinijiem kako bi završio operaciju.

Na sastanku održanom 18. jula bh. reprezentativac je svom menadžeru rekao da je spreman da se vrati u Juventus i uz manju platu, ali prije toga Bianconeri se trebaju riješiti Aarona Ramseya.

Massimiliano Allegri je već nekoliko puta javno manifestovao svoju želju da opet želi trenirati Pjanića što je značajan korak naprijed da se transfer realizuje.

Barcelona i Juventus će na Nou Campu igrati 8. augusta. Riječ je o tradicionalnom meču Gamper kupa. Upravo taj duel bi mogao biti posljednji za Pjanića kao člana katalonskog diva poslije čega se očekuje da ponovo zaduži dres Stare dame.

Bh. veznjak je od 2016. do 2020. godine igrao za Juventus. Nastupio je u 178 utakmica, zabio je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.

Miralem Pjanić je u Kataloniju stigao prošlog ljeta iz Juventusa, dok je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo. Kasnije će se ispostaviti da se ni naš veznjak, a ni Brazilac nisu naigrali u svojim novim klubovima.

U prošloj sezoni Pjanić je odigrao svega 30 utakmica za Barcu, a tek na njih 11 bio je starter.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti