31. 07. 2021 - 10:55
Manchester City naredne sedmice pravi najveći transfer u...
907
Shares
Manchester City naredne sedmice pravi najveći transfer u historiji engleskog fudbala

Jack Grealish na Etihadu

Manchester City naredne sedmice pravi najveći transfer u historiji engleskog fudbala

31. 07. 2021 - 10:55
0
Shares

Engleski prvak Manchester City mogao bi naredne sedmice napraviti najveći transfer u historiji engleskog fudbala.

Ostrvski mediji donijeli su sinoć informaciju kako bi tokom naredne sedmice novi igrač Građana mogao postati Jack Grealish i da će za njega tim sa Etihada izdvojiti rekordnih 100 miliona funti.

Pregovori o transferu između čelnika Cityja i Aston Ville održani su u utorak i srijedu i navodno sve vodi ka tome da će 25-godišnji ofanzivac postati novi član prvaka Engleske.

Ljekarski pregledi navodno su zakazani za početak naredne sedmice i sjajni fudbaler će potpisati višegodišnji ugovor sa Građanima.

Ako potpis zaista desi Grealish će postati najskuplji fudbaler u historiji engleskog fudbala jer je transfer od 100 miliona funti uvjerljivo najveći.

Trenutno je vlasnik najvećeg transfera u Engleskoj Manchester United koji je 2016. godine Juventusu platio 89 miliona funti za francuskog veznjaka Paula Pogbu.

Grealish je također spreman za transfer, a njegova plata u Cityju bit će veća od 200.000 funti sedmično.

Dolazak Grealisha na Etihad znači i da će se Pep Guardiola vjerovatno odreći usluga portugalskog fudbalera Bernarda Silve za kojeg interes pokazuju Atletico Madrid i Barcelona.

Jack Grealish je gotovo kompletnu karijeru proveo u Aston Villi. Jednu sezonu bio je na posudbi u Notts Countyju, a za tim iz Birminghama odigrao je 213 utakmica i zabio je 32 gola.

Interesantno je svakako da Englezi tvrde kako će nakon Grealisha tim iz Manchestera krenuti i po napadača Tottenhama Haryja Kanea.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti