29. 07. 2021 - 18:22
U dresu Sarajeva je promašio ključni penal, sada je svoj tim...
907
Shares
U dresu Sarajeva je promašio ključni penal, sada je svoj tim poveo ka ogromnom uspjehu upravo golom sa bijele tačke

Svi pamte njegovu borbenost, ali i njegov promašen penal

U dresu Sarajeva je promašio ključni penal, sada je svoj tim poveo ka ogromnom uspjehu upravo golom sa bijele tačke

29. 07. 2021 - 18:22
0
Shares

Fudbaleri Shakhter Karagandyja plasirali su se u treće pretkolo Konferencijske lige pobjedom poslije penala nad FCSB, odnosno rumunskom Steauom. 

Karagandy je bio autsajder u ovom meču, a prvi duel izgubio je u gostima rezultatom 1:0. Večeras su domaći bili jako odlučni, a poveli su golom Gabysheva u 11. minuti. U 76. minuti Coman gostima donosi poravnanje i djelovalo je tada, siguran put u narednu fazu takmičenja.

Ipak, domaći se ne predaju i bacaju sve karte u napad. U 83. minuti na teren je ušao i Edin Rustemović, nekadašnji veznjak Sarajeva i Zrinjskog, koji je na Koševu bio poznat po velikoj borbenosti, ali i po promašenom penalu protiv Širokog Brijega 2017. godine u finalu Kupa BiH.

Tattybaev u 91. minuti pogađa za vodstvo domaćih od 2:1, a oni uspješno privode meč kraju, te nakon produžetaka susret odlazi i na penale. Prvi izvodi Edin Rustemović i pogađa te svom timu donosi veliku psihološku prednost, koju je on do kraja zadržao. Gosti su promašili u trećoj seriji preko Morutana, dok su nakon Rustemovića još četiri izvođača kod domaćina bila uspješna.

U narednoj fazi takmičenja, Shakhter igra protiv ekipe Kolos Kovalivka iz Ukrajine.

Sport.ba/Sport1.ba

Učitaj još novosti