26. 07. 2021 - 23:11
KATALONCI TVRDE Pjanić pred VELIKIM TRANSFEROM, ostale su još...
907
Shares
KATALONCI TVRDE Pjanić pred VELIKIM TRANSFEROM, ostale su još formalnosti - potvrda USKORO

VRAĆA SE U JUVENTUS?!

KATALONCI TVRDE Pjanić pred VELIKIM TRANSFEROM, ostale su još formalnosti - potvrda USKORO

Sport.ba
26. 07. 2021 - 23:11
0
Shares

Miralem Pjanić će sigurno ovog ljeta napustiti Barcelonu. Juventus i Inter su spominjani kao potencijalni klubovi, a čini se da se bh. reprezentativac i definitivno vraća u Torino.

Više nije tajna da novistari trener Stare dame Massimiliano Allegri želi vidjeti Pjanića u svom timu, a razgovori o transferu s Barcelonom i s agentima bh. fudbalera su već počeli.

Ipak, da bi do dogovora došlo neophodno je da se Juve riješi Aarona Ramseyja, čija visoka primanja su težak na budžet. I čini se da bi Velšanin uskoro se mogao vratiti na Otok, navodno su u opticaju Wolverhamtpon i Tottenham.

Katalonski "Sport" tvrdi da je povratak Pjanića u Juventus samo pitanje trenutka, te da bi on u Torinu trebao ostati naredne dvije sezone. 

Zbog prelaska u Juventus Pjanić će morati da se odrekne plate od 8.5 miliona eura. U Torinu će zarađivati nekoliko miliona manje, ali to bh. fudbaleru ne smeta i on je spreman na ovakvu žrtvu kako bi opet imao priliku da regularno igra u prvih 11.

U prošloj sezoni Pjanić je odigrao svega 30 utakmica za Barcu u svim takmičenjima, a tek na njih 11 bio je starter. Ronald Koeman ove sezone i definitivno ne računa na bh. reprezentativca.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti