24. 07. 2021 - 22:49
Tuzla City nakon furioznog preokreta srušio Željezničar
907
Shares
Tuzla City nakon furioznog preokreta srušio Željezničar

mtel PLBiH

Tuzla City nakon furioznog preokreta srušio Željezničar

24. 07. 2021 - 22:49
0
Shares

Nogometaši Tuzla Cityja pobijedili su Željezničar rezultatom 2:1 u derbi susretu 2. kola Premijer lige odigranom na stadionu Tušanj. Domaći su u finišu napravili veliki preokret, te su zadržali maksimalan učinak na startu šampionata.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi opasan napad izveo je Željezničar u 7. minuti. Nakon odlične kombinacije na lijevoj strani ubacio je Malić, a zamalo su zakasnili Juričić i Subašić.

Samo tri minuta kasnije vidjeli smo lukav pokušaj Subašića s centra igrališta, ali golman domaćih Fejzić je uz određene poteškoće osujetio njegov pokušaj.

Zatim je uzvratio i Tuzla City. U 14. minuti Nukić je probio po desnoj strani i potom uputio prizeman centaršut. Lopta je došla do Mešinovića koji je šutirao iz odlične pozicije, ali lopta je na putu do gola pogodila Blaževića i otišla u korner.

Do isteka prvog dijela igra se uglavnom odvijala između dva šesnaesterca, bez pravih prilika. Izdvajamo šut mladog igrača Željezničara Beće s 20-ak metara, ali Fejzić je još jednom bio na visini zadatka i mreže su mirovale na poluvremenu.

U nastavku je Željezničar bio bolji rival, a prvu šansu kreirali su u 53. minuti. Bojo je šutirao silovito iz velike udaljenosti, Fejzić je pomalo nespretno intervenisao, ali dovoljno dobro da lopta ode tik pored stative.

Najbolju priliku za pogodak vidjeli smo u 61. minuti. Plavi su izveli sjajnu akciju u kojoj je Juričić uposlio Boju, a veznjak Želje je slabo šutirao iz prve ravno u Fejzića, koji je ponovo spasio svoj tim.

Konačno, terensku nadmoć i mnogo bolju igru gosti su krunisali u 71. minuti.

Nakon dobre akcije lopta je došla do Gasala koji je šutirao s distance, a lopta je u ruku pogodila Čelikovića i sudija Jelić je opravdano pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Juričić i sigurnim udarcem matirao je Fejzića za 1:0.

Ipak, radost gostiju trajala je samo tri minute. Nukić je probio po desnoj strani i pronašao Mehanovića u srcu šesnaesterca, a ovaj neometan precizno pogodio i matirao Bendera za 1:1.

U 77. minuti zbog navodnog ofsajda poništen je gol domaćih koji je na osnovu TV snimka bio regularan, ali ni to nije pokolebalo izabranike Husrefa Musemića.

Igrala se 80. minuta kada je Tuzla City stigao do preokreta i velike pobjede. Nakon gužve u šesnaestercu gostiju, najbolje se snašao Nukić koji je prizemnim udarcem zakucao loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Rezultat je do kraja ostao nepromijenjen, te su Tuzlaci u samo samo sedam dana srušili i drugog sarajevskog velikana, nakon što su na Koševu savladali Sarajevo 2:1.

U narednom kolu Tuzlaci će gostovati aktuelnom šampionu Borcu, dok Željezničar dočekuje Posušje.

Sport.ba/Klix

Učitaj još novosti