24. 07. 2021 - 18:54
Navijači se radovali što će Ramos debitovati za PSG, a sada su...
907
Shares
Navijači se radovali što će Ramos debitovati za PSG, a sada su dobili tužne vijesti

Još uvijek neće na teren

Navijači se radovali što će Ramos debitovati za PSG, a sada su dobili tužne vijesti

24. 07. 2021 - 18:54
0
Shares

Ramos je nakon 16 godina odlučio da napusti Real Madrid jer se nije uspio dogovoriti s Florentinom Perezom oko novog ugovora.

Ovaj 35-godišnji fudblaer tražio je od Reala novi dvogodišnji ugovor i istu platu, ali u klubu nisu pristali na to. Nudili su Ramosu ugovor na jednu sezonu i dosta manju platu nego što je imao što je on odbio.

Zbog toga je Ramos odlučio da neće produžiti ugovor i kao slobodan igrač je napustio klub u koji je stigao još 2005. godine iz Seville.

Na kraju je Ramos potpisao dvogodišnji ugovor s PSG-om jer čelnicima Parižana nije bio problem da ispune uslove koje je tražio ovaj iskusni defanzivac.

Ramos se već priključio pripremama PSG-a za novu sezonu, ali je propustio prethodne dvije pripremne utakmice.

Očekivalo se da će Ramos biti u konkurenciji za večerašnju utakmicu protiv Genove, te su navijači očekivali debi u dresu PSG-a, ali iz kluba su poručili da se to neće desiti.

Ramos je razgovarao s Mauriciom Pochettinom i donijeli su odluku da on neće večeras igrati. Španac je prošle sezone imao velikih problema s povredama i jednostavno ne osjeća da je spreman za igru.

Jasno je da Ramos ne želi ništa da rizikuje još uvijek, te mu je cilj da bude spreman za početak sezone.

Zbog toga je donio odluku da protiv Genove neće igrati i cilj je da Ramos za PSG debituje u utorak kada će ovaj klub odigrati novu pripremnu utakmicu i to protiv Seville u kojoj je Ramos ponikao.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti