23. 07. 2021 - 14:50
Direktor Barcelone o Miralemu Pjaniću: Razmatramo mogućnost da...
907
Shares
Direktor Barcelone o Miralemu Pjaniću: Razmatramo mogućnost da mu pronađemo...

Pjanić nije u planovima Katalonaca

Direktor Barcelone o Miralemu Pjaniću: Razmatramo mogućnost da mu pronađemo...

23. 07. 2021 - 14:50
0
Shares

Direktor Barcelone, Mateu Alemany, potvrdio je u razgovoru za španske medije glasine o mogućem odlasku Miralema Pjanića, reprezentativca BiH sa Nou Campa, ali i defanzivca Samuela Umtitija.  On je kazao kako oba igrača imaju važne karijere, ali da prošle sezone nisu mnogo igrali.

"Razmatramo mogućnost da im nađemo druge klubove, jer i oni žele pronaći novu ekipu u kojoj će više igrati. Iako prošle sezone nisu mnogo igrali, oni imaju važne karijere", kazao je Alemany.

Pjanić je prošlog ljeta stigao u redove Barcelone u Juventus za 60 miliona eura, dok je u suprotnom smjeru otišao Arhur, ali se naš fudbaler nije uspio nametnuti treneru Ronaldu Koemanu, pa je njegov odlazak sa Nou Campa sve izvjesniji.

Prema pisanju španskih medija, iako se naš fudbaler povezuje sa mnogim klubovima, očekuje se njegov povratak u Juventus, gdje je igrao sjajno prije nego se odlučio da napusti klub iz Torina i potpiše za slavnu Barcelonu.

Podsjetimo, bh. reprezentativac je u prošloj sezoni odigrao 30 utakmica za Barcelonu, ali nije uspio da zabilježi niti jednu asistenciju ni pogodak. 

Sport.ba/Sport1.ba

Učitaj još novosti