23. 07. 2021 - 14:08
USLOVI SU SLJEDEĆI: Direktor Italijanskog saveza objasnio kada...
907
Shares
USLOVI SU SLJEDEĆI: Direktor Italijanskog saveza objasnio kada Eriksen može opet zaigrati za Inter

Franco Braconaro

USLOVI SU SLJEDEĆI: Direktor Italijanskog saveza objasnio kada Eriksen može opet zaigrati za Inter

23. 07. 2021 - 14:08
0
Shares

Direktor Italijanskog nogometnog saveza Franco Braconaro otklonio je dilemu o tome hoće li Christian Eriksen, koji je na prvoj utakmici Eura dobio srčani udar, nastaviti karijeru u Interu.

Objasnio je da danski reprezentativac može ponovno zaigrati u Italiji samo ako se pokaže da je potpuno zdrav i ako ukloni defibrilator koji mu je ugrađen u tijelo.

"Trenutačno Eriksen ne smije igrati. Ako mu uklone ICT uređaj jer je s njim sve u redu, može se vratiti u Inter", rekao je Braconaro za Radio KissKiss Napoli, prenose talijanski mediji.

Pravila u Italiji su ista za profesionalce i amatere

Talijanski nogometni savez brani natjecanje na profesionalnoj i amaterskoj razini svima s ozbiljnim srčanim problemima. Dakle, za Inter će ponovno zaigrati tek kad dokaže da je sasvim zdrav i da se više ne mora oslanjati na tehnologiju.

To pravilo ne vrijedi u nekim drugim zemljama. Primjerice, nizozemski reprezentativac Daley Blind ima ugrađen isti uređaj od 2019. godine, a uredno igra za Ajax.

"Pogledajte me danas. Zato svima kažem da ostave Christiana na miru. Kad sam dobio zeleno svjetlo od liječnika u bolnici i klubu, osjećao sam se spreman za povratak. Najvažnije je da si spreman u glavi", poručio je Blind nedugo nakon što se danski reprezentativac srušio na travnjaku.

Nagađa se da će Eriksen svakako propustiti veći dio ili cijelu sezonu.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti