23. 07. 2021 - 12:19
"Nisam došao u PSG zbog novca"
907
Shares

Wijnaldum tvrdi

"Nisam došao u PSG zbog novca"

23. 07. 2021 - 12:19
0
Shares

Reprezentativac Nizozemske Georginio Wijnaldum tvrdi da u PSG nije došao zbog novca.

Bivši igrač Liverpoola bio je blizu Barcelone ovog ljeta, a na kraju je kao slobodan igrač, poput nekolicine velikih zvijezda, potpisao za francuski PSG.

Postojalo je uvjerenje da je Wijnaldum odabrao novac, ali on čvrsto odbacuje takve navode i ističe da je PSG dao prednost Barceloni iz sportskih razloga.

"Moram priznati da je to bila vrlo teška odluka. Od malih nogu navijam za Barcelonu i još uvijek se smatram navijačem ovog kluba. Pregovarali smo i imao sam dobar osjećaj, ali zaista sam razgovarao i sa drugim klubovima. Razgovarao sam s PSG-om prije Barcelone. Razgovarao sam s Leonardom i Pochettinom, kojeg znam iz Tottenhama i on me ranije želi dovesti u taj klub. Pochettino me detaljno upoznao sa PSG-ovim projektom i objasnio mi je da ovaj klub želi da osvoji Ligu 1 i Ligu pvaka. To mi se odmah dopalo. Zato sam mu rekao da sam zainteresovan", rekao je Wijnaldum, dodavši:

"Od tog trenutka pregovori su bili jednostavni. Učinili su zaista sve - i pod tim mislim stvarno sve - da bi postao njihov član. Bili su brži i imao sam stvarno dobar osjećaj da postanem PSG-a. Nije se uopšte radilo o novcu jer je ionako razlika u ponudama bila mala. Odbacujem sve te navode koji govore da sam u PSG došao zbog novca".

Osim Wijnalduma, PSG je ovog ljeta doveo Gianluigija Donnarummu, Sergija Ramosa i Achrafa Hakimija, a sada radi na dovođenju Paula Pogbe iz Manchester Uniteda.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti