23. 07. 2021 - 07:41
Mladi veznjak Barcelone, izbačen iz prvog tima, ali zato na...
907
Shares
Mladi veznjak Barcelone, izbačen iz prvog tima, ali zato na korak od milionskog ugovora u Engleskoj

Ilaix Moriba želja engleskih klubova

Mladi veznjak Barcelone, izbačen iz prvog tima, ali zato na korak od milionskog ugovora u Engleskoj

23. 07. 2021 - 07:41
0
Shares

Mladi veznjak Barcelone Ilaix Moriba (18) izbačen je iz prvog tima katalonskog velikana nakon što je odbio da potpiše novi ugovor.

Talentovani 18-godišnjak tražio je od kluba više novca za potpis nove višegodišnje saradnje, ali kako je u katalonskom velikanu ekonomska situacija veoma loša, oni su njegove zahtjeve odbili.

Nije ni mladi fudbaler želio da potpiše novi ugovor. Klub ga je zbog toga suspendovao i on neće biti dio prvog tima ako ne stavi potpis po ponuđenim uslovima.

Katalonski mediji tvrdili su čak i da je čak i Real Madrid imao upetljane prste u odluku mladog fudbalera da ne potpiše novi ugovor i da su mu oni spremni ponuditi više novca.

Međutim, Real Madrid ima sasvim druge planove, a 18-godišnji veznjak bi karijeru mogao nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Katalonski list Sport objavio je danas kako su Manchester City i Chelsea spremni Moribi platiti šest miliona eura po sezoni i oba kluba ga žele u svojim redovima. Nema dileme da će i mladi fudbaler rado sačekati istek ugovora i izvjesno je da će potpisati višemilionski ugovor sa zainteresovanim klubom.

Moriba neće imati problema u pronalasku novog kluba bez obzira kako se njegova priča sa Barcelonom završila jer se radi o zaista talentovanom fudbaleru.

Ovaj 18-godišnjak je prošle sezone u La Ligi odigrao 14 utakmica, te je postigao jedan pogodak i dodao tri asistencije.

Moribin ugovor sa Barcelonom vrijedi do juna 2022. godine i već od januara može pregovarati sa drugim klubovima.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti